![]() |
Körili Hindi (4 Kişilik) |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Körili Hindi (4 Kişilik)MALZEMELER 1 Adet Soğan 1 Diş Sarmısak 1 Adet Kuru Kırmızı Biber 600 gr Hindinin Göğüs Eti (veya tavuk göğüs eti) 2 Yemek Kaşığı Margarin Tuz, Karabiber 1 Tatlı Kaşığı Köri 1 Su Bardağı Tavuk Suyu 300 gr Yoğurt 2 Yemek Kaşığı Un 1 Demet Taze Soğan 1 Adet Kırmızı Elma 4 Yemek Kaşığı Kıyılmış Maydanoz HAZIRLANIŞI Soğan ve sarmısağı soyup kıyın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kıyılmış soğan, sarmısak ve biberleri köri ile birlikte hindiyi çıkardığını tavaya koyun ve yanmamasına dikkat ederek orta ateşte kavurun ![]() ![]() ![]() ![]() Taze soğanları temizleyip halka şeklinde doğrayın ![]() ![]() Tuz, karabiber ile tatlandırın ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|