![]() |
Peynirli Şık Tavuk (Cordon Blue) |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Peynirli Şık Tavuk (Cordon Blue)MALZEMELER 6 adet tavuk göğsü Varsa; 12 dilim otlu peynir veya 12 dilim Dil peyniri 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber Yarım su bardağı un 2 adet yumurta Yarım su bardağı galeta unu veya pane un Kızartmak için: 1 çay bardağı ayçiçek yağı HAZIRLANIŞI Tavuk göğüslerini bir bıçakla uzunlamasına ortadan sanki bir cep açarcasına ikiye ayıralım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Şimdi de her bir tavuk göğsünü önce una sonra çırpılmış yumurtaya ve en olarak galeta ununa batırıp, iyice bulayalım ![]() Öte yandan geniş bir tavaya sıvıyağı koyup, orta ısılı ateşte kızdıralım ve tavuklarımızı çevire çevire, altın sarısı renk alıncaya kadar kızartalım ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|