09-05-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Devekuşu Fırın
Malzemeler:Yarım kilo devekuşu eti,
2 adet soğan,
4 diş sarımsak,
400 gr domates,
100 gr kaşar peyniri,
5 tane biber,
1 yemek kaşığı kimyon,
1 yemek kaşığı kurutulmuş kekik otu,
Tavuk suyu,
Damak tadına göre kırmızı biber ve kara biber,
Yeterince tere yağı ve tuz
Yapılışıoğanları ve sarımsakları çok ince dilimleyin Domatesleri küp şeklinde doğrayın Devekuşu etini orta büyüklükte parçalar halinde parçalayın Bunları yaparken diğer yandan fırınınızı ısıtın Ocağınızın ayarını orta ateşten biraz daha az bir ayara getirin Yapışmaz bir tavada tere yağını eritin Daha sonra soğanların bir tanesini,sarımsağı ve devekuşunu tavaya atın Et kahverengileşene kadar kızartın Soğanların kıvamına gelmesine de dikkat edin Bu kıvamdan sonra karışıma domateslerin yarısını,kimyonu,kurutulmuş keklik otunu ve tuzu ekleyin Daha sonra ocağınızın ayarını yüksek ayardan daha az bir ayara getirerek, tavanın kapağını kapatıp yaklaşık 5 dakika pişmeye bırakın Ara sıra karıştırarak malzemelerin iyice karışmalarını sağlayın Kıvama gelmeye başlayan karışımı ısıya dayanıklı bir kaba alın Bu arada tavuk suyunu bir fincan suda eritin Kaşar peynirini rendeleyip üzerine serpiştirin Tavuk suyunu ekleyin Bu kabı önceden ısıttığımız fırına kızarmak üzere bırakın Bu arada yemeğin sosu için bir tavada tere yağını eritin Biberleri ince ince doğrayın Geriye kalan soğanları ve doğradığımız yeşil biberleri tavaya atın Soğanlar pembeleşmek üzereyken kalan domatesleri ekleyin Bu karışımın kıvama gelmek üzereyken damak tadınıza göre kırmızı biber,kara biber ve tuzu ekleyin Fırındaki yemeğimizi peynirler eriyene ve etler kıvama gelene kadar pişirin Daha sonra pişen yemeğimi yapmış olduğumuz sosla birlikte servis edin İsteğe göre yanında bir pilavla yemeği çeşitlendirin
|
|
|