Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
bonfile, mantarlı, tavuk

Mantarlı Bonfile Tavuk

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Mantarlı Bonfile Tavuk




MANTARLI BONFİLE TAVUK

=MALZEMELER=

600 gr tavuk göğüs eti

300 gr kültür mantarı (Küçük küçük doğranmış)

2 adet domates (Küçük küçük doğranmış)

3 adet sivribiber (Küçük küçük doğranmış)

1 adet kuru soğan (Küçük küçük doğranmış)

1 çay bardağı ayçiçek yağı

Tuz ,

Karabiber

=HAZIRLANIŞI=

Tavuğun göğüs etleri kalın olduğundan, önce yatay bir biçimde kesilerek inceltilir Daha sonra ızgarada ya da yağlanmış yapışmaz bir tavada, 1/2 çay bardağı sıvıyağda, ters düz ederek güzelce kızartılır Ayrı bir tencereye yine 1/2 çay bardağı sıvıyağ konur Küçük küçük doğranmış soğan ve mantar bu yağda kavrulur Daha sonra içine domates ve sivribiber ilave edilir, biraz daha pişirilir Tuzu ve karabiberi atılır Daha önce kızartmış olduğumuz tavuk etleri yağlanmış bir fırın tepsisine dizilir Üzerine hazırlanan bu mantarlı sote dökülür Önceden ısıtılmış fırında 15-20 dakika pişirilir Piştikten sonra isteğe göre yanına biber ve domates közlenebilir, patates kızartılabilir ya da pilav yapılabilir

Süslenerek servis yapılır

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.