Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
butları, elmalı, tarifi, tavuk

Elmalı Tavuk Butları Tarifi

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Elmalı Tavuk Butları Tarifi





Malzemeler
  • 4 adet tavuk budu
    1?er adet kırmızı ve yeşil elma
    3 çorba kaşığı sıvıyağ
    1 çorba kaşığı soya sosu
    1 tatlı kaşığı salça
    1 çorba kaşığı yoğurt
    1?er çay kaşığı kekik ve pulbiber
    1 tatlı kaşığı bal
    2 çorba kaşığı limon suyu
    4 adet küçük boy patates
    2 adet kabak, tuz

Elmalı Tavuk Butları Yapılışı

BİR kasede sıvıyağ, soya sosu, salça, yoğurt, tuz, kekik ve pulbiberi karıştırın Tavuk butlarını 10 dakika haşlayın ve suyunu süzün Üzerine fırça yardımıyla salçalı karışımdan sürün ve fırın tepsisine yerleştirin Elmaları dörde bölüp çekirdeklerini rini çıkarın Bal ve limon suyunu bir kasede karıştırın Elma dilimlerini bu karışıma batırın ve tavukların yanına yerleştirin Önceden ısılmış 180 derece fırında tavukların üzeri kızarana kadar pişirin Diğer taraftan, patates ve kabakları haşlayıp suyunu süzün Patateslerin kabuklarını soyun, kabakları dilimleyin Pişen tavukları servis tabağına alın Haşlanmış sebzeler ve elma dilimleriyle birlikte sıcak olarak servis yapın


Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.