Patatesli Hindi Şiş (4 Kişilik) |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Patatesli Hindi Şiş (4 Kişilik)Patatesli Hindi Şiş (4 Kişilik) ![]() Malzemeler 10 -12 adet küçük boy patates 2 adet hindi göğsü 1 adet kuru soğan Kızartmak için: Sıvı yağ Sosu için: 200 gr yoğurt (1 su bardağından biraz fazla) 2 çorba kaşığı krem peynir 2 tatlı kaşığı köri 1 kutu şeftali kompostosu 1 demet taze soğan Tuz, karabiber, kırmızıbiber Yemeğin Tarifi Patatesleri haşlayıp, soyun Bir adet şişe üç adet patates parçası, üç adet hindi parçası ve 3 adet soğan parçası sığıyor Buna göre, 1 adet soğanı dörde bölüp katlarından ayırın Hindi göğsünü de şişe geçirilecek büyüklükte kesin Patates, soğan ve hindiyi sırasıyla şişlere aldığı kadar dizin Hazırladığınız şişleri fritözde kızartın![]() Sosu için: 2 tatlı kaşığı köriyi, 1 su bardağından biraz fazla yoğurdu ve 2 çorba kaşığı krem peyniri ateşte karıştırın Şeftali kompostosunun içindeki 1 şeftalinin yarısını püre haline getirin, diğer yarısını da küp şeklinde kesin, 1 demet taze soğanı da doğrayıp koyun Tuz, karabiber ve kırmızıbiberi ekleyin Bunlar ateşte bir taşım pissin Sonra sosu servis tabağına alın![]() Sosun üstüne şişleri koyup, servis yapın
|
|
|
|