Tavuklu Karnıbahar |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Tavuklu Karnıbahar![]() 1 karnabahar Sosu için: 1 çorba k un2 su b sütmuskat tuz, karabibar sıvıyağ Üzeri için: 1 tavuk göğsü 1 soğan 1 diş sarımsak 1 kase mantar tuz, karabiber zeytinyağı kaşar p rendesiHAZIRLANIŞI: Karnıbaharlarımızı sıcak suda haşlayıp süzelim ![]() fırın tepsisinin altına bıçakla küçülterek yerleştirelim ![]() diğer tarafta sıvıyağda unu kavurup üzerine süt,muskat tuz ve karabiber ilave derek hazırladığımız akıcı kıvamdaki beşamel sosu gezdirelim başka bir tavada sıvıyağda soğanve sarımsağı soteleyelim üzerine önce tavuk etlerini minikdoğrayarak alalım o da sotelendikten sonra doğranmışmantarları ekleyelim mantarlar da piştikten sonra beşamelsosun üzerine boşaltalım en son kaşar peyniri rendesiserpip 180 derecelik fırında kaşarlar eriyip üzeri kızarana kadar pişirelim lokum gibi pişen karnıbaharlar parmaklarıbile yedirebilecek lezzette ![]()
|
|
|
|