Kağıtta Tavuk Gögsü |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kağıtta Tavuk GögsüGereçler: 6 adet tavuk gögsü ( kemiği ve derisi çıkarılmış) 2 yemek kaşığı limon suyu 3 yemek kaşığı tereyağı 2 yemek kaşığı un 1 bardak tavuk suyu 1/ 2 bardak sek beyaz şarap 1 yumurta sarısı Tuz-karabiber-bir fiske tarçın-bir fiske hindistancevizi 150 gr kıyılmış mantar 1 tatlı kaşığı kıyılmış soğan Yapılışı: 1 Tavuk etlerini limon suyuyla karıştırıp 15 dakika dinlendirin Orta boy tavada 1 kaşık yağ eritin Tavuk gögüslerini içine atıp her iki yüzlerini çevirerek sekizer dakika kızartın![]() 2 Küçük bir tencerede 1 kaşık yağı eritin Un katıp tahta kaşıkla 2 dakika karıştırın Ateşten alıp içine azar azar tavuk suyunu yedirin Tekrar ateşe koyun, kaynamaya başlarken şarabı ve çırpılmış yumurtayı katın; sos katı hale gelene dek karıştırmaya devam edin Ateşten indirin Tuz, karabiber ve diğer baharatla kıyılmış mantar ve soğanı da kremaya karıştırın![]() 3 Tavuk etlerini saracak büyüklükte 6 adet alüminyum folyo kesin ve içlerini eritilmiş yağla yağlayın Tavukları yerleştirin ve üzerilerine sosu bölüştürün Folyoyu üzerine sararak 6 küçük paket hazırlayın Sonra da fırın tepsisine sıralayıp 30-40 dakika fırında pişirin![]() |
|
|
|