Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Çorba

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
çorbası, keşkek, tarifi

Keşkek Çorbası Tarifi

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Keşkek Çorbası Tarifi



Malzemeler
  • 1 çorba kasigi tereyagi
  • 13 su bardagi et suyu
  • 1 çay bardagi ceviz içi
  • 1/2 fincan çekirdeksiz kuru üzüm
  • 1 fincan nohut
  • 1 fincan kuru fasulye
  • 2 su bardagi asurelik bugday

Yapılışı

Ayikladiginiz yikadiginiz bugday, çekirdeksiz üzüm, nohut ve kuru fasulyeyi bir gün önceden islatin Ceviz içlerini kaynar sudan geçirerek kabuklarini soyun ve çekin Bugdayi yikayip süzün ve üzerine 25 lt (13 su bardagi) et suyu ilave edip atese koyun Bir tasim kaynattiktan sonra üzerinin köpügünü alin ve tencerenin altini kisip kapagini kapatin Bir yandan da fasulye ile nohutu ayri tencerelerde haslayip soguk sudan geçirin ve sonra süzün Bugdayi hafif ateste, fazla karistirmadan tanelerini ezip kayboluncaya kadar (iki-üç saat) kaynatin Suyu biraz koyulasmis (normal çorbadan biraz daha akici) olmalidir Bugday pisme noktasina geldigi zaman, nohut, fasulye, üzüm, tuz, karabiber, eritilmis tereyagi ve ceviz içini ilave edin Sicak olarak servis edin

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.