Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Çorba

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
çorbasi, dalyan

Dalyan Çorbasi :

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Dalyan Çorbasi :




DALYAN ÇORBASI :

Malzeme :
1 kilo kefal balığı
4 baş soğan
3 çay kaşığı zeytinyağı
yarım bardak zeytinyağı
yarım fincan sirke

Yapılışı :
Taze kefal balıklan temizlenip pulları kazınarak ufak ufak doğranır ve bir saat kadar üzerine tuz serpilerek dinlendirilir Soğanlar çekilip karabiberle (Biberler tohum halinde olursa daha iyidir) birlikte zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavrulur Bundan sonra bu kavrulmuş soğanlar, balıklar da sudan geçirilip tuzları alındıktan sonra atılır ve üzerine 9 bardak su ilâve edilerek iyice pişinceye kadar ortalama 1,5-2 saat tencerenin kapağı açık olarak kaynatılır, indirileceğine yakın tuzu ilâve edilip bir kaşık kadar da sirke konur veya yenirken limon sıkılır Balıklar kavrulmuş soğanların bulunduğu tencereye konduktan sonra ilâve edilecek 9 bardak suya terbiye makamında biraz un ekilerek balıkların üzerine ilâve edilmeden evvel unun kokusu gidene kadar kaynatılıp sonra bu balıklara ilâve edilip de arada bir karıştırılarak pişirilirse daha lezzetli olur Servis yapmadan evvel çorba orta delikli bir süzgeçten geçirilmelidir

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.