09-05-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Peynirli Karnıbahar Çorbası
Malzemeler- 1 adet kuşbaşı doğranmış ufak karnabahar
- Yarım su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
- 2 adet kuşbaşı doğranmış havuç
- Deniz tuzu
- 3 diş doğranmış sarımsak
- Kara biber
- ½ ya da 1 su bardağı süt
- Kırmızı biber
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- 1 adet kuşbaşı doğranmış patates
- 2 adet doğranmış kuru soğan
- 3 su bardağı su ya da sebze suyu
Yapılışı
Bir tencereye su, kuşbaşı doğranmış ufak karnabahar, patates, havuç, soğan ve sarımsağı koyun Kapağını kapatıp kaynamaya bırakın Su kaynadıktan sonra, orta ısıda bütün malzemeler yumuşayana kadar pişirin 10 dakika soğuttuktan sonra, blenderden geçirip püre hâline getirin Ve, tencereye alın Süt, tereyağı, tuz, kara biber ve kırmızı biberi ilâve edip 3-4 dakika pişirin Ve, üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serperek ikram edin
|
|
|