![]() |
Jöleli Kaz Ciğeri Ezmesi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Jöleli Kaz Ciğeri EzmesiJÖLELİ KAZ CİĞERİ EZMESİ Kullanılacak malzeme (8 kişi için): 700 gramlık kaz ciğeri, 200 gram tereyağı, 1/2 litrelik bir kutu jelatin, 50 gram siyah mantar, 1 defne yaprağı, 100 gram dilimlenmiş iç yağı, yeteri kadar tuz ve karabiber ![]() Yapımı: Ezme kalıbını iyice yıkayıp kuruladıktan sonra buz dolabına koyun ![]() Elinizi limonlu suyun içinde tutarak mantarın zarını çıkardıktan sonra dilim dilim doğrayın (Dilimlerden bazılarını türlü dekoratif biçimlerde kesebilirsiniz) ![]() ![]() Jelatin kutusundaki tanımlamaya uyarak jelatini hazırlayın ve buzdolabının dışında soğumaya bırakın ![]() Jelatin katılaşmadan soğuyunca buzdolabındaki kalıbı çıkarın, altını ve kenarlarını jelatine buladıktan sonra kalıbı dolaba kaldırın ![]() ![]() ![]() Beri yanda karaciğeri yağlarından ayırmaksızın bol akarsuda iyice yıkayın ![]() ![]() Sonra bunları içyağı dilimlerine iyice bastırarak sarın ve yağa bulanmış bir pyreK cam tabağa yerleştirin ![]() ![]() ![]() ![]() Ciğer iyice pişince fırından çıkarıp kûçûc parçalara doğrayıp ezerek ince delikli tel süzgeçten geçirin ![]() En azından bir saat öncesinden buzdolabından çıkarılmış ve sıcakta yumuşamış olan tereyağını geniş bir porselen kâseye koyun ve çırparak iyice köpürtün ![]() ![]() ![]() ![]() Birkaç defa daha karıştırdıktan sonra bir fincan kadarını bir kenara ayırın, kalanım buzdolabından çıkaracağınız kalıba boşaltın ![]() ![]() Bir kenara ayırdığınız kaz ciğeri ezmesi karışımını krema şırıngasına doldurun ![]() Sonra servis vakti kalıptaki ciğeri koyacağınız servis tabağının çevresini isteğiniz uygun biçimlerdeki kaz ciğeri ezmesiyle süsleyin ![]() ![]() Buz dolabındaki kalıpta bulunan jelatini kaz ezmesi donunca kalıbı dolaptan çıkarın ve yarım dakika kadar kaynar suyun içinde tuttuktan sonra servis tabağının tam ortasına başaşağı edin ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|