Dilli Çorba |
09-05-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Dilli ÇorbaDİLLİ ÇORBA =Malzemeler= 250 gr haşlanmış sığır dili 2 çorba kaşığı margarin 1 adet soğan 2 adet olgun domates veya 1 çorba kaşığı domates salçası 2 adet patates 1 çorba kaşığı un 4 su bardağı et suyu 1/2 demet maydanoz =Hazırlanışı= Margarini tencerede eritin Kabuklarını soyduğunuz, rendelediğiniz soğanı ve unu yağa koyarak kavurun Et suyunu buna ilave edip kaynatın Küçük parçalar halinde kestiğiniz sığır dilini ve patatesleri ilave edin 25 dakika kaynatın Kıyılmış maydanoz ile süsleyip servis yapın Not: Dilli çorbada et suyu olarak dilin suyunu kullanabilirsiniz Dili bütün olarak aldınızsa, bol suda haşlayın Bu su ile bir çok kereler çorba pişirmeniz mümkün olabilir |
|