Yayla Çorbasi ( 6 Kişilik ) |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Yayla Çorbasi ( 6 Kişilik )Malzemeler : 6 bardak et veya tavuk suyu l/3 bardak un l/4 bardak pirinç 2 bardak yoğurt 3 adet yumurta 2 çorba kaşığı margarin 2 çorba kaşığı kuru nane TuzHazırlanışı :6 bardak et veya tavuk suyunun içine pirinci katıp bir tencerede pirinçler yumuşayana kadar kaynatın Ayrı bir kapta yoğurdu, yumurta sarılarını ve unu iyice karıştırıp birbirine yedirin Bu karışıma 1 bardak kaynamakta olan et suyu ve yeterince tuz ilave edip tekrar karıştırın 10 dakika daha kaynatın Daha sonra çorba kasesine alın![]() Bir kapta margarinle naneyi 2 dakika kavurun ve bu yağı çorbanın üzerine koyarak servis yapın
|
|
|
|