Çelebi Çorbası |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Çelebi ÇorbasıÇELEBİ ÇORBASI Kullanılacak malzeme (4 kişi için): 300 gram taze iç , 300 gram haşlanmış , 50 gram tütsülenmiş dil, 6 bardak et suyu, yeteri kadar tuz ve kara Yapımı: Tuzlu kaynar suda leri haşladıktan sonra bunların suyunu döküp bir kenarda tutmalı Dille parçalarını tavla zarı iriliğinde parçalara doğramalı Bir tencereye et suyunu koyup kaynatmalı Su kaynamaya başlayınca yi doğranmış ve dili katmalı Tuzunu ve ini de serptikten sonra bir taşım kaynatıp ateşten indirmeli ve servis kâsesine aktarıp sofraya çıkarmalı isteyenler bu çorbaya rendelenmiş kaşer i de serpebilirler![]() |
|
|
|