09-05-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Soğan Çorbası (4 Kişilik)
MALZEMELER
400 gr Soğan
2 Çorba Kaşığı Tereyağı
5 Bardak Et Suyu
1/3 Tatlı Kaşığı Karabiber
4 Dilim Tost Ekmeği
1 Bardak Gravyer veya Kaşar Peyniri Rendesi
HAZIRLANIŞI
Önce fırınınızı orta hararette ısıtın Ön hazırlık olarak soğanların kabuklarını soyup, piyaz doğrayın Tost ekmeği dilimlerinin kabuk kısımlarını alıp, iç kısmını küçük küpler halinde kesin Bu ekmekleri fırın tepsisine koyup, 10-15 dakika, hafifçe kahverengileşinceye kadar pişirin Ekmekleri fırından alıp bir kenarda saklayın
Orta boy bir tencereye tereyağı koyup eritin Yağ kızınca, soğanları katıp, 4-5 dakika sürekli karıştırarak öldürün Et suyunu ve biberi katın Karışımı 10 dakika ağır ateşte pişirin
Çorbayı, bir kepçesini ayırıp, kalanı derin bir cam kaba aktarın Üzerine sırasıyla, kızarmış ekmekleri ve peynir rendesini serpiştirin Ayırdığınız bir kepçe çorbayı peynirin üzerine dökün Kabı fırının en üst katına sürün 2 dakika sonra kabı fırından alıp, soğan çorbasını sıcak olarak servis edin
|
|
|