![]() |
Sarımsaklı Kuru Fasulye Çorbası |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Sarımsaklı Kuru Fasulye Çorbası350 g kuru fasulye 6 su bardağı tuzsuz tavuk suyu 1 soğan 1 havuç (kazınıp, uzunlamasına 2'ye bölünmüş) 1 kereviz sapı (uzunlamasına 2'ye bölünmüş) 1 pırasa (ayıklanıp, temizlenmiş) 1 defne yaprağı 1/2 tatlı kaşığı kekik 1 iri baş sarmısak (dıştaki ince kabukları temizlenmiş) 1 tatlı kaşığı tuz 1 çorba kaşığı natürel zeytinyağı 3 olgun domates (kabukları soyulup, çekirdekleri çıkarıldıktan sonra, doğranmış) 1 demet maydanoz (kıyılmış ve 1 çorba kaşığı süsleme için ayrılmış) bir tutam karabiber (taze çekilmiş) """""""" Kuru fasulyeleri soğuk su altında çalkalayıp, büyük bir tencereye koyarak, üstlerini 7,5 cm örtecek kadar su ekleyin (suyun yüzeyine çıkan fasulyeleri atın) ![]() ![]() ![]() Kuru fasulyeleri bir süzgeçte süzüp, yeniden tencereye koyarak, tavuk suyu, soğanlar, havuçlar, kereviz sapları, pırasalar, defne yaprağı ve kekiği ekleyin ![]() ![]() ![]() ![]() Zeytinyağını kalın dipli bir tavaya koyup, tavayı orta ateşe oturtarak, yağı ısıtın ![]() ![]() ![]() Tencereyi ateşten alıp, kuru fasulyeleri, bir başka tencerenin üstüne yerleştirilmiş bir süzgeçte süzün (pişme suyunu saklayın) ![]() ![]() ![]() Püreyi bir tencereye aktarıp, fasulyelerin pişme suyundan kalanı, ağır ağır karıştırarak ekleyin ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|