İşkembe Çorbasi |
09-05-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
İşkembe ÇorbasiİŞKEMBE ÇORBASI MALZEMELER: -1 kg dana işkembesi -2 kaşık un -2 çorba kaşığı yağ -3- 4 diş sarımsak -2 kahve fincanı sirke -Yarım kahve kaşığı kırmızı biber -Tuz YAPILIŞI: 1- İşkembe yıkanır Bir avuç tuzla tuzlanıp, iç içe geçirilip, birkaç saat bırakılır Sonra bıçakla iyice kazınıp bol su ile yıkanır 2- 8- 10 bardak su ile düdüklüde iyice haşlanır Soğuyunca ince ince kıyılır 3- Yağ ile un hafif pembe kavrulur Kıyılmış işkembe ve haşlama suyu konup 2- 3 taşım kaynatılır 4- Üzerine kırmızı biberli yağ gezdirilerek dökülür Sarımsaklı sirke ile servis yapılır Not: Haşlama suyunun yağlarını kullanmayınız Esenlikler |
|