![]() |
İspanaklı Buğday Çorbası |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() İspanaklı Buğday ÇorbasıIspanaklı Buğday Çorbası =malzemeler= 1 su bardağı buğday (aşurelik yarma) Yarım demet ıspanak 1 su bardağı yoğurt 1 adet yumurta 2 yemek kaşığı un 2 tatlı kaşığı tereyağı 1 çay kaşığı tuz, kırmızı pul biber =hazırlanışı= Buğdayı geceden ılık suyunu içersinde bekletin ![]() ![]() ![]() Pişen buğdayların üzerine yıkanıp ince kıyılmış ıspanakları ekleyin ![]() ![]() Bu arada ayrı bir kapta yumurta, un ve yoğurdu pütürsüz hale gelene kadar çırpın, çorbanın suyundan bir miktar ekleyip, sulandırın ![]() Çorbayı devamlı karıştırarak yoğurtlu karışımı ilave edin ![]() ![]() Ufak bir tavada tereyağını eritip, kırmızı biberi karıştırın ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|