![]() |
Yemek Arşivi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Yemek ArşiviIspanakli Fırında Börek Gereçler: 1 kg Un 300gr Rama yağı Maya Tuz 1 tane Kabartma tozu Aldigi kadar un1/2 Kg Ispanak Beyaz peynir Kaşar peynir 1/2 Cay bardağı zeytin yağ Soğan Karabiber pulbiber Yapılışı:Hamuru önermiş olduğumuz mazemeleri ekleyip kulak memesi yumuşaklığına getirinceye kadar yoğuralım , daha sonra hamurun üstünü örterek bir kenarda dinlenmesi için bırakalım , hamuru bıraktıktan sonra diğer tarafa geçip ıspanakları yıkayıp , yağı ısıtalım , ufacık doğramış olduğumuz soğanları ve incecek kıydığımız ıspanakları yağın içinde güzelcene kavuralım , bu ıspanağı kavurduktan sonra tuzunu biberini ilave edelim , bu işlemler bittikten sonra peyaz peyniri ufalayıp bu mazemenin içine koyalım , bu malzemeyi bir kenara çekip soğumasını bekliyelim , bu arada hamurumuz kabarmış haline gelmiştir , orta boydan büyük bir bezı hazırlayıp masanın üstüne unluyalım üstünde bu hamuru yavas yavas açalım ne ince nede kalın olacak bu açtığımız hamur mesela 1cm olabilir kalınlığı , tepsiyi yaglıyalım ve actığımız hamuru tepsiye yerleştirelim daha sonra üstüne soğumuş olan ıspanağı güzelce yayalım her dört tarafına ve üstüne kaçar peynir rendeleyip fırına sürelim fırın 200 derece olmalı 15-20 dakika pişirelim ( lütfen devamlı bakın belki fırın değişik olabilir daha çabuk pişme imkani olabilir ) piştikten sonra ufak kare haline keselim Servis Önerileri: Ayran yada Salata ile servis yapılabilir ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Yemek Arşivi |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Yemek ArşiviBulgur Pilavi (naneli) Gereçler:2 su bardagi bulgur yarim cay bardagi zeytin yagi 1 cay kasigi tereyagi karabiber tuz4 su bardagi su 4 adet yesil biber (acisiz) 2 tepeleme yemek kasigi nane 2 orta boy kuru sogan Yapılışıoganlari rende ya da blender'dan gecirerek ince ince kiyiniz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Servis Önerileri: yogurt ile servis yapabilirsiniz ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Yemek Arşivi |
![]() |
![]() |
#3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Yemek ArşiviAkçaabat Köftesi Gereçler:1 kg ![]() 100 gr ![]() 1 çay kaşığı karabiber, tuz Yapılışı:Yukarıdaki malzemeler karıştırılarak köfte halinde bir kaba biriktirilir ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Yemek Arşivi |
![]() |
![]() |
#4 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Yemek ArşiviKolay cig kofte Gereçler:500 gr yagsiz taze dana kiymasi 200 gr koftelik bulgur 2 yemek kasigi tepeleme dolu domates salcasi 1 yemek kasigi biber salcasi (istege bagli) 1 iri sogan ince dogranmis 2-3 dis sarimsak cok ince dogranmis 1-2 tatli kasigi toz kirmizi biber 1 tatli kasigi pul kirmizi biber Kasigin ucu ile karabiber 4 yemek kasigi zeytinyagi (istege gore fazlalasabilir) 1 demet maydonoz ince kiyilmis kaynar su Yapılışı:kaynar suyu koftelik bulgurun uzerine dokun uzerini kapatsin ![]() ![]() Soganlari sarimsaklari maydanozu kiyip hazirlayin ![]() sismis ve sogumus olan bulgurun uzerine tum yukarida yazili malzemeleri ilave ederek yugurun ![]() ![]() ![]() yiyemediginiz artan kismini iki sekilde degerlendirebilirsiniz cok yassi ince kofteler yapin yagsiz tavayi cok az yaglayarak iki tarafini kizartin yeni ve cok lezzetli kofteler yapmis olacaksiniz ![]() Bir baska degerlendirme sekli de icine bir yumurta ekleyip tekrar yugurup sulu kofte olarak ![]() ![]() ![]() ![]() Servis Önerileri: Cig kofteleri marul yapraklarina dizip yanina karisik salata ile serviz yapabilirsiniz |
![]() |
![]() |
![]() |
Yemek Arşivi |
![]() |
![]() |
#5 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Yemek ArşiviDomatesli Yumurta Gereçler:2 orta boy domates 2-3 adet çarliston biber 1 yemek kaşığı tereyağı1 çay bardağı et suyu 6 adet yumurta Tuz-karabiber Yapılışı:1 ![]() ![]() ![]() 2 ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Yemek Arşivi |
![]() |
![]() |
#6 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Yemek ArşiviKıymalı Yumurta Gereçler:150 gr koyun ya da dana kıyması 2 orta boy soğan 2 adet yeşil sivri biber 1 yemek kaşığı tereyağı veya margarin6 adet yumurta 1/ 2 bardak su Tuz-karabiber Yapılışı:1 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 2 ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Yemek Arşivi |
![]() |
![]() |
#7 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Yemek ArşiviMenemen Gereçler:6 adet yumurta 4 adet sivri biber 3 adet orta boy domates 100 gr beyaz peynir1/ 2 demet maydanoz 2 yemek kaşığı tereyağı Tuz Yapılışı:1 ![]() ![]() ![]() 2 ![]() ![]() 3 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Yemek Arşivi |
![]() |
![]() |
#8 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Yemek ArşiviPastırmalı Soğanlı Yumurta Gereçler:150 gr pastırma 2 orta boy soğan 2 orta boy domates 1 yemek kaşığı tereyağı1 çay bardağı su 6 adet yumurta Biraz tuz ve karabiber Yapılışı:1 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 2 ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Yemek Arşivi |
![]() |
![]() |
#9 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Yemek Arşivijenebon Gereçler:5 Jambon 2 Küçük çay bardağı likör [zevke bağlı] Krem şanti5 Bardak su 20 Adet kürdan Yapılışı:Jambonları eşit bir şekilde su ile temizleyin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Yemek Arşivi |
![]() |
![]() |
#10 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Yemek Arşivipatlican ezme Gereçler:1 buyuk boy patlican 2 orta boy domates 1 sivri biber sirke hakiki zeytin yagi tuz 2 dis sarimsak Yapılışı:1)onceden isitilmis firinimiza uzerine bicagin ucuyla deldigimiz patlicanimizi koyuyoruz ![]() ![]() 2)domatesleri baska bir yerde rendeliyoruz ![]() 3)sosu icin:sarimsagi tuzla dovup sirke ve zeytinyagi ile karistiriyoruz ![]() ![]() ![]() 4)firindan cikardigimiz patlicanin kabugunu soyuyoruz ve once bicakla kucuk parcalara ayirip sogutuyoruz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Yemek Arşivi |
![]() |
![]() |
#11 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Yemek ArşiviLahana ( Yoğurtlu) Gereçler:1/2 küçük boy beyaz lahana 1 orta boy yoğurt 3 diş sarmısakTuz Acı pul biber ceviz içi Yapılışı:1 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Yemek Arşivi |
![]() |
![]() |
#12 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Yemek ArşiviPirinç Unu Helvası Gereçler:250 gr pirinç unu 1 tepeleme yemek kaşığı badem veya çam fısıtığı 125 gr tereyağı veya margarinYarım lt süt 1 tepeleme su bardağı tozşeker 1 kahe fincanı pudraşeker Yapılışı:1 ![]() ![]() ![]() 2 ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Yemek Arşivi |
![]() |
![]() |
#13 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Yemek ArşiviYoğurt Tatlısı Gereçler:3 adet yumurta 250 gr yoğurt Yarım su bardağı tozşeker 1,5 su bardağıun+ Yarım bardak irmik 1 kahve kaşığı karbonat 1 kahve fincanı tereyağı veya sıvıyağYarım limon kabuğu rendesi Şurubu; 2,5 bardak tozşeker 2 bardak su Yarım limon Yapılışı:1 ![]() ![]() ![]() ![]() 2 ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Yemek Arşivi |
![]() |
![]() |
#14 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Yemek ArşiviJöleli Çilekli Tart Gereçler:Hamuru; 3 adet yumurta 5 dolu yemek kaşığı un 3 dolu yemek kaşığı tozşeker Biraz vanilya Üstü için; 1/2 paket çilek jöle ( 3/4 bardak sıcak su, jöleyi eritmek için) 300-400 gr çilek 2 yemek kaşığı kayısı veya ağaç çileği marmelatı Kreması; 1 bardak süt1 yumurta 1 tepeleme yemek kaşığı un 3 tepeleme yemek kaşığı tozşeker Biraz vanilya Süslemek için; 1/2 poşet krem şantiy ( süt katılarak mikserde karıştırılır) 1/2 bardak süt 1/2 su bardağı kıyılmış fındık Yapılışı:1 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 2 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 3 ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Yemek Arşivi |
![]() |
![]() |
#15 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Yemek ArşiviÇikolatalı Puding Gereçler:150 gr tereyağı veya margarin 150 gr pudraşeker( 1 bardak) 150 gr kavrulmuş fındık içi( 1 ½ bardak) 150 gr sütsüz çikolata100 gr ( ¾ bardak) galeta unu 6 adet yumurta 1 çay kaşığı vanilya Yapılışı:1 ![]() ![]() ![]() 2 ![]() ![]() ![]() 3 ![]() ![]() ![]() ![]() 4 ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|