![]() |
Kirli Hanim Peyniri Yapimi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kirli Hanim Peyniri YapimiKİRLİ HANIM PEYNİRİ YAPIMI Yumuşak ve çayır peyniri gibi tuzsuz peynirlerden olup sadece istanbul'a mahsus bir peynirdir, ilkbahar mevsiminde yapılır ve satılır ![]() ![]() ![]() Bekletilince çabuk bozulacağından tuzlanarak ve salamuraya konularak saklanması gerekir ![]() ![]() ![]() Yapılışı: Kirli hanım peyniri evlerimizde de kolayca yapabileceğimiz peynirlerden birisidir ![]() ![]() Sütün 30 derece sıcaklıkta olması lâzımdır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Telemeyi sabun kalıbı biçiminde kesip beş dakika bekledikten sonra aynı şekilde, fakat bu sefer 5-6 santimlik kareler hâlinde kesmeli ![]() ![]() ![]() Daha sonra tencere veya kazanın ağzına temiz bir salaşpur bağlayıp suyu bir başka temiz kaba almalı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|