Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
ballı, peyniri, tulum

Ballı Tulum Peyniri

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Ballı Tulum Peyniri




MALZEMELER

2 su bardağı tulum peyniri (Ben hep Erzincan tulumunu tercih ederim)

Yarım su bardağı hazır çiğ krema

Yarım su bardağı galeta unu (kızartma için)

Yarım çay bardağı sıvıyağı

HAZIRLANIŞI

Önce derin bir karıştırma kabının içine tulum peyniri ve kremayı koyalım ve sanki köfte yoğurur gibi yoğuralım Sonra da bu karışımdan, elimizi ıslatarak ufak, yuvarlak yassı köfteler yapalım Tıpkı et köftesi formunda hazırlayalım

Öte yandan bir tabağa galeta ununu serpip, geniş bir tavaya da sıvıyağı ilave edip, ocağın üzerine oturtalım

Galeta ununu batırıp, her tarafını iyice buladıktan sonra kızgın yağda yine köfte kızartır gibi önlü arkalı, üzerleri iyice sararıncaya kadar kızartalım Üzerine kağıt havlu serili servis tabağına çıkarıp, yağını iyice emdirelim

Öte yandan balı ufak bir tencereye boşaltıp, ılıklaşıncaya kadar 3-4 dakika ısıtalım Ilık balı peynirli köftelerin üzerine gezdirip, ince çekilmiş ceviz içini de en üste serpiştirelim Ilıkken servise sunalım

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.