![]() |
Ballı Tulum Peyniri |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ballı Tulum PeyniriMALZEMELER 2 su bardağı tulum peyniri (Ben hep Erzincan tulumunu tercih ederim) Yarım su bardağı hazır çiğ krema Yarım su bardağı galeta unu (kızartma için) Yarım çay bardağı sıvıyağı HAZIRLANIŞI Önce derin bir karıştırma kabının içine tulum peyniri ve kremayı koyalım ve sanki köfte yoğurur gibi yoğuralım ![]() ![]() ![]() Öte yandan bir tabağa galeta ununu serpip, geniş bir tavaya da sıvıyağı ilave edip, ocağın üzerine oturtalım ![]() Galeta ununu batırıp, her tarafını iyice buladıktan sonra kızgın yağda yine köfte kızartır gibi önlü arkalı, üzerleri iyice sararıncaya kadar kızartalım ![]() ![]() Öte yandan balı ufak bir tencereye boşaltıp, ılıklaşıncaya kadar 3-4 dakika ısıtalım ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|