Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
armut, kurutmasi

Armut Kurutmasi:

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Armut Kurutmasi:




ARMUT KURUTMASI:

Sararmaya başlamış armutlar 1 hafta saman içinde bekletilerek olgunlaştırıldıktan sonra yıkanır, dilimlenir ve soyulur Armutlar % 1'lik tuzlu suda 10 dakika bekletilir veya birinci kükürtleme usulüyle 45 dakika kükürtlenir yahut da buharla 5-6 dakika haşlanır, sonra kerevetlere serilir Armutlar güneşte 2 gün kurutulduktan sonra gölgede de kurutulur Armutları fırında kurutma, 60-70 derece sıcaklıkta yapılır ve 10-12 saatte tamamlanır

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.