![]() |
Begova - Bey Çorbası (Balkan Yemeği) |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Begova - Bey Çorbası (Balkan Yemeği)MALZEMELER 3 adet tavuk göğsü veya 3 büyük tavuk budu 1 adet büyük boy havuç 2 adet orta boy patates 1 su bardağı dolusu kurutulmuş ufak boy bamya 1 adet defne yaprağı 1 yemek kaşığı un 2 yemek kaşığı tereyağı Üzeri İçin; Doğranmış maydanoz HAZIRLANIŞI Öncelikle tavuk yıkanır ve varsa 1 demet maydanoz kökü ve defne yaprağıyla birlikte kaynatılır (kaynadıktan sonra defne yaprağı ve maydanoz kökünü çıkarıp, atın) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Didiklenmiş et ve küp doğranmış sebzeler, daha önceden limonlu suda 15-20 dakika kadar haşlanmış bamya kaynayan çorbanın içine aktarılır ve sebzeler iyice yumuşayıncaya kadar pişirilir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|