Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
dondurulmasi, sebzelerin

Sebzelerin Dondurulmasi

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Sebzelerin Dondurulmasi




SEBZELERİN DONDURULMASI

Meyvelerde olduğu gibi sebzelerin dondurulmasında da iyi sonuç alabilmek için, taze ve kaliteli sebzeyi, usulünce ve hızla işlemek şarttır Dondurulacak sebzeler, haşlama, soğutma ve doldurma gibi işlemlerden geçer
1) Haşlama: Dondurulacak sebzeler soğuk su içinde iyice yıkandıktan sonra süzülüp kaynar su içinde veya buhar içinde haşlanır Haşlamanın gayesi, sebzelerde bulunan enzimlerin etkisini yok etmektir Haşlama süresi sebzelerin, durumlarına göre 1-5 dakikadır 1 kilo sebze, tülbent, tel sepet veya file içine konularak, 10 litre kaynar suyun içinde haşlanır Buharla haşlama 1-2 dakika-fazla sürer
2) Soğutma: Haşlanan sebzelerin pişme durumuna gelmemesi için, hemen temiz soğuk suya daldırılarak soğutulması gerekir Sudan çıkarılan sebzeler iyice süzdürülür
3) Doldurma: Soğumuş ve suyu süzülmüş sebzeler bekletilmeden dondurulacakları kaplara doldurulur Sebzeler susuz olarak kavanozlara doldurulur Doldurma sonucunda kabın üst kısmında 1-2 cm boşluk bırakılır ve kap, ağzı kapanarak dondurucuya konulur

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.