![]() |
Otlu Ve Fıstıklı Levrek |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Otlu Ve Fıstıklı Levrekaçıklama & notlar Taze ekmek içi: Birgün önceden kalmış bayat ekmeğin kabuklarını çıkarın ![]() ![]() ![]() içindekiler 2 adet levrek balığı 2 yemek kaşığı (tbs) taze ekmek içi (küçücük ufalanmış) 1 yemek kaşığı (tbs) maydanoz yaprağı (minicik doğranmış) 1 yemek kaşığı (tbs) dereotu (minicik doğranmış) 2 yemek kaşığı (tbs) fıstık içi 1 limonun kabuğu (rendelenmiş) 2 yemek kaşığı (tbs) zeytinyağı Deniz tuzu ve taze öğütülmüş karabiber hazırlanışı Levrek balığını balıkçınıza temizletin, filetosunu çıkartıp, dörder parçaya kestirin ![]() ![]() ![]() ![]() Bir kasenin içinde; ufalanmış ekmek içini, doğranmış maydanozu ve dereotunu, fıstık içini, rendelenmiş limon kabuğunu, 1 yemek kaşığı zeytinyağını karıştırın ![]() Fırın kabına, fırın kağıdı serin ![]() ![]() ![]() Fileto levreklerin dört parçasını tepsiye dizin ![]() ![]() ![]() ![]() Önceden 200 derece ısınmış fırında 10-15 dakika pişirin ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|