Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
bidik, çörek

Bidik Çörek

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Bidik Çörek




MALZEMELER

½ su bardağı yoğurt

½ su bardağı sıvıyağ

2 yemek kaşığı tereyağı (eritilip, ılıtılmış)

3 su bardağı ılık süt

1 yemek kaşığı toz maya

1 yemek kaşığı toz şeker

1 tatlı kaşığı tuz

4,5 su bardağı un

Üzeri için;

2 adet yumurtanın sarısı

1 yemek kaşığı çörekotu

HAZIRLANIŞI

Derin bir kabın içine ılık süt, toz maya, toz şeker ve tuz, aktarıp karıştırın Yaklaşık bir dakika sonra üzerine; yoğurt, sıvıyağ, tereyağı ekleyerek, çatalla çırpın Üzerine unu azar azar ekleyerek yoğurmaya başlayın Yoğurduğunuz hamurun üzerini temiz bir bezle örterek, 1 saat kadar mayalanmaya bırakın Nerdeyse iki katı kadar kabaran hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar kopararak bezeler yapın Her bir bezeyi, unlanmış aaagahın üzerinde yuvarlayarak uzatın ve kendi çevresinde sararak, salyangoz şekli verin Üzerine yumurta sarısı sürerek, çörek otu serpiştirin Bu çörekleri fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirin ve 175 dereceye ayarlı fırında 40-45 dakika üzerleri altın sarısı rengi oluncaya kadar pişirin Ilık ya da soğuk olarak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.