![]() |
Eşek Helvası Salatası |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Eşek Helvası SalatasıEşek Helvası Salatası Malzemeler: Yarım kg eşek helvası otu 1 çay bardağı zeytinyağı 1 adet limon suyu Yarım tatlı kaşığı tuz Yapılışı: Eşek helvası temizlenir, yıkanır, birkaç parçaya bölünür, az suda haşlanır ![]() ![]() ![]() ![]() Not: Eşek helvası otu sadece Ege bölgesinde yetişen, yabani bir ottur ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Eşek Helvası Salatası |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Eşek Helvası SalatasıMARMARİS PİLÂVI 1/2 kilo pirinç ve tavuk suyuyla bir pilâv pişirmeli ![]() ![]() ![]() ![]() Sebzeler kavrulunca ince ince doğranmış iri bir kemiğin iliğini, kıyılmış tavuk karaciğeriyle yüreğini ve katısını katmalı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Eşek Helvası Salatası |
![]() |
![]() |
#3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Eşek Helvası SalatasıEGE PALAMUT HAŞLAMASI Palamudu yuvarlak dilimlere doğramalı ![]() ![]() ![]() ![]() Beri yanda bir avuç maydanozu ince ince doğramalı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Eşek Helvası Salatası |
![]() |
![]() |
#4 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Eşek Helvası SalatasıManisa Kebabı Malzemeler: 350 gr koyun kuşbaşı 1 adet iri kuru soğan 2 adet havuç 2 adet sivri biber 6 çorba kaşığı sıvı yağ 1 tatlı kaşığı salça 2 adet domates 1 su bardağı su 1 tatlı kaşığı tuz Krep için: 1 adet yumurta 1 su bardağı süt 1,5 çay bardağı un 3-4 dal dereotu 2-3 dal maydanoz Yarım çay kaşığı tuz Yapımı: Soğan ince kıyılır, sıvı yağda kavrulur ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Eşek Helvası Salatası |
![]() |
![]() |
#5 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Eşek Helvası SalatasıEtli Enginar Yaprağı Malzemeler: 1 kg sapıyla beraber enginar yaprağı 2 adet limon 250 gr dana kuşbaşı 1 çay bardağı sıvı yağ 2 adet domates 1 su bardağı su 8-10 dal derotu 1 tatlı kaşığı tuz Yapımı: Enginar yaprakları sapı kalacak şekilde temizlenir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Eşek Helvası Salatası |
![]() |
![]() |
#6 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Eşek Helvası SalatasıNohutlu Maydanoz (Afyon) Malzemeler: 1 su bardağı nohut 4 bağ maydanoz Yarım su bardağı pilavlık bulgur 1 adet orta boy kuru soğan 1 çorba kaşığı salça 1 çay bardağı sıvı yağ 1 tatlı kaşığı tuz Hazırlanışı: Nohut bir gün önceden ayıklanır, yıkanır, temiz suya ıslatılır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Eşek Helvası Salatası |
![]() |
![]() |
#7 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Eşek Helvası SalatasıKıyma Kavurmalı Patates Köftesi Mazemeler: 1 su bardağı ince bulgur 2 adet orta boy patates 1 çorba kaşığı biber salçası 4 adet taze soğan 8-10 dal maydanoz Yarım tatlı kaşığı tuz 4 çorba kaşığı zeytinyağı Kıyma kavurması için: 250 gr orta yağlı dana kıyması 1 adet küçük kuru soğan 3 çorba kaşığı sıvı yağ Yarım tatlı kaşığı tuz Yapılışı: Önce kavurma hazırlanır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Not: Bu köfte Aydın'ın köylerinde hazırlanır ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Eşek Helvası Salatası |
![]() |
![]() |
#8 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Eşek Helvası SalatasıKünarlı Pilav Malzemeler: 2 su bardağı pirinç 1 çay bardağı künar ( çam fıstığı ) 1 çay bardağı sıvı yağ 4 su bardağı et suyu 1 tatlı kaşığı tuz Hazırlanışı: Tencereye sıvı yağ konur ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Not: Bu tarif Muğla bölgesine aittir ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Eşek Helvası Salatası |
![]() |
![]() |
#9 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Eşek Helvası SalatasıEge Salatası Kullanılacak malzeme: (4 kişilik) 2 kantalup kavunu, 4 olgun Amasya elması, 4 olgun ve sulu armut, 2 büyük şeftali, 2 kokulu İtalyan eriği, 10-15 tane şurup konservesinde kiraz, 3 fincan tozşeker ![]() Yapılışı: Kavunların, elmaların, armutların kabukları soyulur, çekirdekleri çıkarılır, çekirdek yatakları temizlenip atılır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Eşek Helvası Salatası |
![]() |
![]() |
#10 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Eşek Helvası Salatasıİncir Islaması İncir ıslaması özellikle Aydın ve İzmir dolaylarında yapılan bir tatlıdır ![]() Kullanılacak malzeme (6 kişilik): 1 kg kuru incir, 4 su bardağı süt, 1 tatlı kaşığı vanilya, 1 kaşık tarçın, 200 gr dövülmüş ceviz içi (veya badem içi) ![]() Yapılışı: İncirler yıkanıp, altı eşit parçaya bölünür ve bir tepsiye yayılır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Eşek Helvası Salatası |
![]() |
![]() |
#11 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Eşek Helvası SalatasıEbegümeci Kavurması Malzemeler: 1 kg ebegümeci 2 adet orta boy kuru soğan 10-15 adet kurutulmuş acı biber 1 çorba kaşığı salça ( isteğe bağlı kullanılmayabilir ) 1 çay bardağı sıvı yağ 1 tatlı kaşığı tuz Hazırlanışı: Ebegümeciler yıkanır, suyu süzülür,ince doğranır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Eşek Helvası Salatası |
![]() |
![]() |
#12 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Eşek Helvası Salatasıİzmir Köfte 1 kg ![]() 2 baş soğan 2 dilim bayat ekmek içi 1 demet maydanoz 1 çorba kaşığı katıyağ 1 tatlı kaşığı salça 1 çay kaşığı karabiber yarım çay kaşığı kimyon 3 bardak su 1 yumurta tuz Kıymaya, ufalanmış ekmekği, ince doğranmış maydanozu, karabiber ve tuzu, rendelenmiş soğan ve yumurtayı ekleyerek yoğurun ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Afiyet Olsun |
![]() |
![]() |
![]() |
Eşek Helvası Salatası |
![]() |
![]() |
#13 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Eşek Helvası SalatasıFırma Baklavası (Afyon) 4 su bardağı un 250 gr ![]() 1 çay bardağı sıvı yağ 1 yumurta 1 çay kaşığı kabartma tozu 1 fincan süt 1 çay bardağı ceviz Şurubu için; 4 su bardağı şeker 3 ![]() Tavada çiçek yağı kızdırılır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 200 derece fırında pembeleşinceye kadar yarım saat pişirilir ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Eşek Helvası Salatası |
![]() |
![]() |
#14 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Eşek Helvası SalatasıÖzbek Pilavı (Afyon) 3 su bardağı pirinç 1 kg ![]() 6 su bardağı un 2 adet kuru soğan 4 adet havuç Ayçiçek yağı Pirinç ve soğan yağda kavrulur ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Eşek Helvası Salatası |
![]() |
![]() |
#15 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Eşek Helvası SalatasıSakala Çarpan Çorbası (Afyon) 1/2 su bardağı yeşil mercimek 6 su bardağı su (tavuk suyu veya et suyu tercih edilir) 2 adet küçük kuru soğan 4 yemek kaşığı tereyağı veya margarin 3 yemek kaşığı un 2 tatlı kaşığı tuz 1/2 su bardağı tel şehriye 1 yemek kaşığı kuru nane Mercimek yıkanır ve bir su bardağı su ile akşamdan ıslatılır, kalan su eklenip 25-30 dakika pişirilir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|