Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
bükme, etli, tarifi, yemek

Etli Bükme Yemek Tarifi

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Etli Bükme Yemek Tarifi




MALZEME:

Koyun kıyması 500 gr Su
Maydanoz 1/2 demet Karabiber
Un 1 kg Tuz

YAPILIŞI:
Koyun kıyması bir kase içine konur Kıyılmış maydanoz ve karabiber, tuz katılarak biraz sulandırılır ve kaşıkla ezerek karıştırılır Diğer tarafta böreklik hamur hazırlanıp açılır; 30-40 cm çapında bu hamurun yarısına buiçten konarak yayılır; diğer yarısı üzerine kapatılır ve kenarı perçimlenir Alevi ocaktaki sacda kızartılır Yanmaması için sac ve bükmeler yağlanır Pişirgeç ile çevire çevire kızartılır Tabağa konur

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.