Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
beşamel, fırında, sebze, soslu, tarifi, yemek

Fırında Beşamel Soslu Sebze Yemek Tarifi

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Fırında Beşamel Soslu Sebze Yemek Tarifi



Malzemeler:

2 büyük soğan

1 diş

yarım bardak zeytinyağı

4 orta boy domates, soyulup doğranmış

1 tatlı kaşığı kuru nane (ya da varsa taze kekik+adaçayı)

2 büyük patlıcan

4 büyük kabak

3 dolmalık kırmızı biber

2 kaşığı tereyağı

3 yemek kaşığı un

1 su bardağı süt

1 su bardağı krema

3 büyük yumurta

2 bardak parmesan peyniri (veya çerkez peyniri gibi sert bir peynir)

tuz

karabiber

Hazırlanması:

Patlıcanları alacalı soyun Patlıcan, kabak ve dolmalık biberleri halka halka doğrayın Yarım su bardağından 2 kaşık eksik zeytinyağını üzerlerine gezdirin Hepsini folyo serilmiş 2 tepsiye alın, tepsileri fırının üstten ve alttan üçüncü sıralarına koyup 230C'de 20 dakika közleyin (10 dakika sonunda tepsilerin yerlerini değiştirip közlemeye devam edin)

Sebzeler közlenirken soğanları yemeklik doğrayın Geniş bir tavaya soğanı, 2 yemek kaşığı zeytinyağını ve biraz tuzu koyun Tavanın kapağını kapatıp ara sıra karıştırarak kısık ateşte 15 dakika pişirin 15 dakika sonunda doğradığınız sarımsağı ilave edip kapağı kaldırarak soğanın saldığı tüm suyu çekmesini sağlayın Domatesleri ekleyip kısık ateşte yoğun bir domatesli sos elde edene kadar pişirmeye devam edin Piştikten sonra ılınmaya bırakın

Sebzelerinizi bu arada fırından çıkartıp havlu serilmiş mutfak tepsilerinin üzerine alın (sebzelerin sulu olmamaları lazım)

Domatesli sosunuz ılınırken beşamel sosu hazırlayın Tereyağını tavada eritin Unu ilave edip 3 dakika boyunca karıştırın Sütü ve kremayı ekleyip devamlı karıştırarak kaynamasını sağlayın Kaynayınca altını kısıp 2 dakika daha karıştırın Daha sonra 5 dakika ılınmasını sağlayın 5 dakika sonunda yumurtaları, peynirin üçte ikisini, tuzu ve karabiberi ekleyip karıştırın

Fırını 200C'ye getirin Fırın kabınızı yağlayıp patlıcanları kabınıza dizin Üzerlerine çok az tuz, karabiber serpin Patlıcanların üzerine domates sosunu yayın Domates sosunun üzerine beşamel sosun üçte ikisini yayın Beşamel sosun üzerine kabakları ve biberleri dizin Kalan beşamel sosu üzerlerine dökün ve ayırdığınız peyniri beşamel sosun üzerine serpin Yemeğinizi ısınmış fırında 35 dakika pişirin, servis yapmadan önce 10 dakika oda sıcaklığında bekletin

not: 1 Eğer daha küçük bir kabın içinde yapacaksanız izleyeceğiniz sıra 1/2 patlıcan + 1/2 domates sosu + 1/3 beşamel sosu + 1/2 kabak + 1/2 biber, Malzemeleriniz bitene kadar bu sırayla devam edeceksiniz

2 Yurt dışındakiler eğer krema yerine evde koyulaştırılmış süt (evaporated milk) varsa 1/2 bardak koyulaştırılmış süt ekleyin, beşamel sosunuzu da kaynamasına fırsat vermeden ateşten alın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.