![]() |
Böğürtlenli Granita |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Böğürtlenli Granitaiçindekiler 270 gr böğürtlen 80 gr toz şeker 160 ml su 1 tatlı kaşığı limon suyu hazırlanışı Küçük bir sos tenceresinin içine toz şekeri ve suyu koyun ![]() ![]() ![]() ![]() Böğürtlenleri, el blenderiyle püre haline getirin ![]() Soğuyan şerbetle bu püreyi karıştırın ve tel süzgeçten geçirin ![]() Plastik veya çelik bir saklama kabına koyun ve kaşığın sırtıyla üzerini düzleştirin ![]() ![]() Saklama kabını difrize yerleştirin ve 2 saat kadar bekletin ![]() Bu sürenin sonunda difrizden çıkardığınız granitayı bir çatal yardımıyla kenarlardan içeri doğru harmanlayın ![]() ![]() ![]() Kabı tekrar difrize koyun ![]() ![]() Ara sıra çatalla karıştırmaya devam edin ![]() Ve nihayet servis sırası geldiğinde şık bardaklara paylaştırın ![]() |
![]() |
![]() |
|