![]() |
Börülceli Veya İspanaklı Milföy Pidesi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Börülceli Veya İspanaklı Milföy PidesiMALZEMELER 3 adet hazır milföy hamuru 2 adet çırpılmış yumurta sarısı 2 su bardağı haşlanmış taze börülce veya haşlanmış ıspanak 1 baş soğan (çok ince, yemeklik doğranmış) 2 yemek kaşığı tereyağı Yarım su bardağı rende taze kaşar veya dil peyniri HAZIRLANIŞI Börülce veya ıspanağı haşlayıp, ince kıyılmış soğan ve tereyağında kavuruyoruz ![]() ![]() ![]() 3 adet kare milföy hamurunu unlanmış aaagahın üzerine yan yana yerleştirip, uçlarını birleştirelim ![]() ![]() ![]() Önceden çırpılan yumurta sarısını bir fırça yardımıyla boş pidenin her tarafına sürelim ![]() Milföy pidesinin içine kavrulmuş börülce veya ıspanağı iyice yayalım ![]() ![]() Fırında 175°C?de 20 dakika kadar pişirelim ![]() ![]() Fırından çıkarıp, isteğe bağlı olarak 5 veya 10 cm?lik dilimler halinde kesip, servise sunalım ![]() |
![]() |
![]() |
|