Bulgur Pilavlı Yahni |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Bulgur Pilavlı YahniMALZEMELER 1 kg kuzu akciğeri 6 diş sarmısak 4 adet kuru soğan 4 adet yeşil biber 1 tatlı kaşığı biber salçası 1 yemek kaşığı margarin Karabiber Tuz Bulgur pilavı için: 2 su bardağı bulgur 1 adet kuru soğan 1 yemek kaşığı domates salçası 1 yemek kaşığı margarin Karabiber Tuz HAZIRLANIŞI Zar şeklinde doğradığınız soğanları margarinle pembeleşene kadar kavurun Domates salçası ilave edip 2-3 dakika karıştırın Üstüne bulgurları atıp 4-5 dakika kavurun Karabiber, tuz ve 3 bardak su koyup kısık ateşte pişirin Kuzu akciğerini zar şeklinde doğrayın, yıkayıp süzün Tencereye 1 kaşık margarin ve ciğerleri atın, suyunu bırakıp çekene kadar bekleyin İçine yarım ay şeklinde doğranmış soğanları ilave edip kavurun Salça, ezilmiş sarmısak, karabiber ve tuz atıp karıştırın İnce doğradığınız yeşil biberleri de ilave edip üstünü kapatacak kadar su koyun, 40 dakika pişirin Bulgur pilavıyla servis yapın Yemekçinin notu: Yahniye böbrek, karaciğer ve yürek de koyabilirsiniz ![]() |
|
|
|