Kornişon Turşu |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kornişon TurşuMalzemeler: 1 kilo kornişon salatalık su (mümkünse kaynak suyu) 4-5 çorba kaşığı kaya tuzu 1 çorba kaşığı toz şeker 10 diş sarımsak 2 çay bardağı sirke 10-12 al maydanoz Yapılışı:Taze, sert yapılı, küçük boy ve aynı kalınlıktaki salatalıklar kullanın En uygun çesit “kornişon”dur İçlerinde ezik, çürük ve küflü olanları ayırın; üzerlerindeki çamur, toprak v b kirleri yıkayın Salatalıkları kavanoza doldurun tuzunu uzerine ilave edin Sarımsaklarınıkavanoza yerleştirin Siraaai içine boşaltın Suyunu salatalıkların tümü salamuranın içinde kalacak şekilde ilave edin Maydanozu kapak yapın ve kavanozun kapağını kapatın aaagah üzerinde yada düz bir zemin üzerinde 2 gün bekletin ki suyu azalırsa ki azalacaktır: üzerine biraz daha su ilave edin Kapağını sıkıca kapatıp, serin bir yerde 4-5 hafta bekletildikten sonra kullanabilirsiniz Afiyet olsun…
|
|
|
|