![]() |
Et-Tavuk-Hindi Ve Balık Yemekleri |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Et-Tavuk-Hindi Ve Balık YemekleriHer türlü tavuk et hindi ve balık yemeği tarifi bulunur ![]() Baharatlı Tavuk: Malzeme - 2 yemek kaşığı Sana Crème Bonjour tereyağlı margarin - 6 adet piliç kalça - 2 yemek kaşığı soya sos - 1 tatlı kaşığı zencefil - 1 tatlı kaşığı kekik - 3 diş sarımsak - 1 adet defne yaprağı - 1 çay bardağı su - tuz-karabiber Hazırlanışı 1 ![]() ![]() 2 ![]() ![]() 3 ![]() ![]() 4 ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Et-Tavuk-Hindi Ve Balık Yemekleri |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Et-Tavuk-Hindi Ve Balık YemekleriAkdeniz Soslu Tavuk ve Patates Rostisi: Malzeme - Tavuk İçin - 4 adet tavuk kalça - 6 yemek kaşığı sıvı Sana - 3 adet domates - 1 adet Kuru soğan - 1 tatlı kaşığı toz şeker - 2 yemek kaşığı sirke - 10 adet siyah zeytin - 5 diş sarımsak - 1 tatlı kaşığı biberiye tuz - karabiber - Patates Rostisi - 4 adet haşlanmış patates - 2 yemek kaşığı sıvı Sana - tuz - karabiber Hazırlanışı : Tavuk etlerini ortadan kesip, ince ince dilimleyiniz ![]() Kuru soğanı piyaz şeklinde doğrayınız ![]() Sarımsakları ayıklayıp, ince ince kıyınız ![]() Siyah zeytinlerinin çekirdeklerini çıkarıp, doğrayınız ![]() Domateslerin kabuklarını soymadan sadece iç kısımlarını çıkarıp, küp küp doğrayınız ![]() Yayvan bir tencerede 4 yemek kaşığı Sıvı Sana'yı kızdırıp, tavuk etlerine renk verip, sote ediniz ![]() Biberiyeleri ekleyip, kavurunuz ![]() Ateşten alıp, sote ettiğimiz biberiyeli tavukları fırın kabına alınız ![]() Tavanın içine kalan 2 yemek kaşığı Sıvı Sana'yı koyup, kızdırınız ![]() Kuru soğanları ekleyip, pembeleşinceye kadar kavurunuz ![]() Sarımsakları, şekeri ve siraaai ekleyip, 5 dakika kavurunuz ![]() Siyah zeytinleri ve domatesleri ilave edip, tuz - karabiber ile baharatlandırınız ![]() Sosu bir taşım kaynattıktan sonra biberiye ile sote ettiğiniz tavukların üzerine dökünüz ![]() Soslu tavuğu 185 derecede önceden ısıttığınız fırında 20-25 dakika pişiriniz ![]() Haşlanmış patateslerin kabuklarını soyup, rendeleyiniz ![]() Tavada 2 yemek kaşığı Sıvı Sana kızdırıp, içine rende patesleri koyunuz, tuz - karabiber ile baharatlandırınız ![]() Patatesleri kaşığın sırtı ile düzeltip, bir tarafını 5 dakika kadar kızartıp, bir tabağa ters çevirerek alınız ![]() Tavaya kalan 2 yemek kaşığı Sıvı Sana'yı koyup, kızdırınız ![]() ![]() Patateslerin diğer tarafınıda 5 dakika kızartıp servis tabağına alınız ![]() Akdeniz soslu tavuk ile beraber sıcak olarak servis ediniz ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Et-Tavuk-Hindi Ve Balık Yemekleri |
![]() |
![]() |
#3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Et-Tavuk-Hindi Ve Balık YemekleriBahçe Köftesi: Malzeme : - Harcı: - 1 adet havuç - 1 adet kabak - Yarım demet maydanoz - Yarım demet dereotu - Köftesi: - ½ kg ![]() - ½ paket köfte harcı - 1 ½ çay bardağı su - Sosu: - 2 yemek kaşığı Sana Cream Bonjour - 3 diş sarımsak - 2 adet domates - 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber - 1 ½ su bardağı et suyu - ½ su bardağı rende kaşar peyniri Hazırlanışı : Havucun ve kabağın kabuklarını kazıyıp, rendeleyiniz ![]() Maydanoz ve dereotu ayrı ayrı kıyıp, tabaklara alın ![]() Domatesleri küp küp doğrayın ![]() Sarımsakları kıyın ![]() Derin bir kasenin içerisine kıymayı, rendelenmiş havuç ve kabağı, kıyılmış maydonozu, dereotunu, köfte harcını , 1 ½ çb ![]() ![]() Harç kıvamına gelince şekil verip, bir tabağa alınız ![]() Yayvan bir tavayı kızdırıp, köftelere renk verdirin ![]() Renk alan köfteleri bir tepsiye veya ısıya dayanıklı bir kaba dizin ![]() Sosu için, bir tencerede Sana cream bonjouru kızdırın ![]() Kızan yağın içine kıyılmış sarımsakları, doğranmış domatesleri ve kırmızı pul biberi ilave edip, kavurun Domatesler pişince , köftelerin üzerine dökün ![]() En son olarak içine etsuyunu döküp, rende kaşarı serpin ![]() Önceden 200 C de ısıtılmış fırında 20-25 dak pişirip, sıcak olarak servis edin ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Et-Tavuk-Hindi Ve Balık Yemekleri |
![]() |
![]() |
#4 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Et-Tavuk-Hindi Ve Balık YemekleriBeğendili kebap: MALZEMELER 4 kişilik 1 1/2 su bardağı süt 1 çorba kaşığı un 2 adet patlıcan 2 çorba kaşığı tereyağı tuz 3 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri 1 adet soğan 1 çorba kaşığı salça 1 çorba kaşığı tereyağı 500 gr kuşbaşından daha iri doğranmış dana yada kuzu eti HAZIRLANIŞI Soğanı rendleeyin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Patlıcanları ocakta közleyin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Et-Tavuk-Hindi Ve Balık Yemekleri |
![]() |
![]() |
#5 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Et-Tavuk-Hindi Ve Balık YemekleriBamyalı Piliç: MALZEMELER 1 adet piliç yarım kg ayıklanmış bamya 4 tane domates, büyük doğranmış 3 çorba kaşığı margarin yarım su bardağı su 2 çorba kaşığı limon suyu tuz, karabiber 5 kişilik HAZIRLANIŞI Pilici temizledikten sonra küçük parçalara bölerek bir tencereye margarinle beraber yerlestirin ![]() ![]() 15-20 dakika orta sıcaklıkta pişmeye bırakın ![]() Bamyaları da tavuğun üzerine yerleştirin ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Et-Tavuk-Hindi Ve Balık Yemekleri |
![]() |
![]() |
#6 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Et-Tavuk-Hindi Ve Balık YemekleriÇiftlik Köfte: Malzemeler: - 1 kg kuzu dana karışık kıyma - 2 dilim bayat ekmek - 2 soğan - 1 diş sarmısak - 1 demet maydanoz - 250 gr Sana - 1 çay kaşığı kekik - 1 1/2 çay kaşığı karabiber - 1 çorba kaşığı domates salçası - 1 bardak un - 1/2 kg patates - 300 gr havuç - 300 gr bezelye veya kereviz - 2 bardak et suyu veya su - Tuz Hazırlanışı : Soğanı rendeleyip suyunu sıkın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bir kabın içine, kıymayı, ekmek içini, soğan suyunu, ezilmiş bir diş sarımsağı, maydanozun yarısını, tuzu, karabiberi ve kekiği koyup iyice yoğurun ![]() ![]() ![]() Bir tencerede Sana yağının yarısını eritip kızdırın ![]() ![]() ![]() Kalan Sana yağını derince bir tavada eritin ![]() ![]() Sote edilmiş sebzeleri kaynamakta olan köftelerin üzerine ilave edin ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Et-Tavuk-Hindi Ve Balık Yemekleri |
![]() |
![]() |
#7 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Et-Tavuk-Hindi Ve Balık YemekleriDomates Soslu Tavuk Izgara: Malzemeler: - 5 parça kemikli tavuk göğüs eti - Tuz - Taze çekilmiş karabiber - Ayçiçek yağı - 350 gr patates - Sosu - 1 çorba kaşığı ince kıyılmış arpacık soğanı - 7 adet tane karabiber (dövülmüş) - 1 defne yaprağı - 1 çay kaşığı kekik - 15 ml (3 çorba kaşığı) sirke - 250 ml (1 su bardağı) domates sosu - 15 gr (1 çorba kaşığı) Sana - Toz kırmızıbiber Hazırlanışı Hazırlık Sosu hazırlamak için bir tavaya soğanı, karabiberi, defne yaprağını, kekiği ve sireaaai koyup karıştırın ![]() ![]() ![]() Domates sosunu ilave edin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Tavukların her iki tarafını da baharatlayın ve fırçayla ayçiçek yağı sürün ![]() Patatesleri 6 cm uzunluğunda kalın kibrit biçiminde doğrayıp iyice kurulayın ![]() Ana Yemek Ön hazırlık olarak solda gösterilen biçimde sosu hazırlayın ![]() ![]() ![]() ![]() Fırınınızın ızgarasını yakın ![]() Tavukları ızgaraya yerleştirip altında bir fırın tepsisi ile birlikte ızgaraya sürün ![]() ![]() ![]() İyice kızdırılmış ayçiçek yağına patatesleri atıp altın sarısı renk alıncaya kadar kızartın ![]() ![]() Bir servis tabağına tere yapraklarını yerleştirin ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Et-Tavuk-Hindi Ve Balık Yemekleri |
![]() |
![]() |
#8 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Et-Tavuk-Hindi Ve Balık YemekleriHamsi Buğulaması: Malzemeler: - 1 kg hamsi balığı tuz - taze çekilmiş karabiber - 1 limon - 300 gr (yaklaşık 1 su bardağı) konkase domates - 150 gr (2 küçük) soğan (ince kıyılmış) - 3 çorba kaşığı ince kıyılmış maydanoz - 1 defne yaprağı - 30 gr (2 çorba kaşığı) Sana Hazırlanışı Hazırlık Temizlenmiş hamsi balıklarını düzgünce yan yana derin bir tavaya dizin ![]() Tavadaki balıkların üzerine konkase domatesi ve ince kıyılmış soğanı yayın ![]() Limon dilimlerini, maydanozu ve defne yaprağını üzerine yerleştirin ![]() Ana Yemek Hamsi balıklarını temizleyip (bkz ![]() ![]() ![]() ![]() Balıkların üzerine konkase domates, soğan, limon dilimleri, maydanoz ve defne yaprağını yerleştirin ![]() Sana'yı bir tavada eritin ![]() ![]() ![]() ![]() Sıcak olarak servis yapın ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Et-Tavuk-Hindi Ve Balık Yemekleri |
![]() |
![]() |
#9 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Et-Tavuk-Hindi Ve Balık YemekleriTavuk Sarma: MALZEMELER 500 gr tavuk göğsü 2 yemek kaşığı tereyağ 1/2 çay bardağı susam 1/2 demet kıyılmış maydanoz bir tutam tuz, karabiber, kekik, kırmızı biber HAZIRLANIŞI İnce kıyılmış maydanozu , tereyağını, baharatları ve susamı güzelce karıştırın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Et-Tavuk-Hindi Ve Balık Yemekleri |
![]() |
![]() |
#10 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Et-Tavuk-Hindi Ve Balık YemekleriTavuk pirzolası kiev: MALZEMELER 2 kişilik 1 adet yarka piliç (yaklaşık 1200 gr) 250 gr tereyağı 1 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz 1 çay kaşığı limon suyu 3 bütün yumurta ½ su bardağı un 1 su bardağı galeta unu tuz bir tutam karabiber 2 dilim bir parmak kalınlığında muska biçiminde kesilmiş içi oyulmuş taze kızarmış ekmek kızartmak için sıvı yağ HAZIRLANIŞI Tereyağını küçük bir kaba koyun üzerine tuz, karabiber, maydanoz ve limon suyunu ilave ederek yumuşatmadan bir kere karıştırıp muhafaza edin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Et-Tavuk-Hindi Ve Balık Yemekleri |
![]() |
![]() |
#11 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Et-Tavuk-Hindi Ve Balık YemekleriTavuk Kanadı Izgara: MALZEMELER 1 kg tavuk kanadı 1/2 çay bardağı ayçiçek yağı 2 çorba kaşığı domates püresi 1 tatlı Kaşığı KırmızıToz biber 1 tatlı yada çay kaşığı kekik (arzuya göre) tuz (6 kişilik) HAZIRLANIŞI Malzemelerin hepsini ve tavuk kanatlarını bir kaba koyup, karıştırın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Et-Tavuk-Hindi Ve Balık Yemekleri |
![]() |
![]() |
#12 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Et-Tavuk-Hindi Ve Balık YemekleriTavuk but: MALZEMELER 2 adet but 1 çorba kaşığı margarin 1 diş sarımsak 1 çorba kaşığı salça 1 adet domates 1 adet doğranmış biber 3-4 adet taze soğan Kırmızı pul biber 4-5 sap maydanoz HAZIRLANIŞI Butlar tavada kızartılır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Et-Tavuk-Hindi Ve Balık Yemekleri |
![]() |
![]() |
#13 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Et-Tavuk-Hindi Ve Balık YemekleriArapkir Kızarması: MALZEMELER 2 kg kemikli et, kuzu budundan 3 adet soğan , ince doğranmış 3-4 yemek kaşığı salça 125 gr margarin 1 kutu yoğurt karabiber tuz HAZIRLANIŞI Margarini ılıtıp, yumuşatın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Et-Tavuk-Hindi Ve Balık Yemekleri |
![]() |
![]() |
#14 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Et-Tavuk-Hindi Ve Balık YemekleriBeef Florentine: MALZEMELER 9-10 adet cok ince yufka 4 kaşık tereyağı en altı için: 2 kaşık tereyağı 1 kg kıyma 1 kaşık un 400 gr lık konserve doğranmış domates 2 kaşık salça 1 kaşık şeker 2 diş sarmısak tuz karabiber Ortası için: 650 gr ıspanak(doğranmış) 3/4 bardak kaşar peyniri 125 gr krem peynir 2 adet yumurta çırpılmış HAZIRLANIŞI Önce kıymayı pişirin, domatesleri ve unu sarmısağı, salçayı pişirin ![]() yayın sonra yufkaların üstüne biraz erimiş yağ sürüp tepsinin en üstüne elinizle büzüştürerek yayın en üste biraz daha tereyağı sürüp önceden ısıtılmış 200 derecedeki fırında 20-25 dakika pişirin ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Et-Tavuk-Hindi Ve Balık Yemekleri |
![]() |
![]() |
#15 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Et-Tavuk-Hindi Ve Balık YemekleriBeşamelli Nuar: MALZEMELER 1 adet nuar 1 çorba kaşığı margarin 400 gr cheddar peyniri 250 gr dana jambon 2 çorba kaşığı un 4 adet domates 600 gr mantar 1 adet soğan kekik sarmısak karabiber, tuz HAZIRLANIŞI Nuarı bütün olarak bitkisel yağda kızartın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Payreks kabın her iki yanına : bir nuar halkası, bir dana jambon, bir peynir dilimi dizin ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|