![]() |
Siirt'in Misafir Yemeği: Perde Pilavı. |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Siirt'in Misafir Yemeği: Perde Pilavı.Malzemeler (Dört kişilik) Bir Tavuk, bir çay bardağı yoğurt, bir çay bardağı sıvı yağ, bir çay bardağı tavuk suyu, dört yumurta, çay kaşığı ucuyla karbonat, kuş fıstığı, kuş üzümü, l00 gram badem içi, yedi türlü baharat, karabiber, 500 gr kadar un, 750 gram pirinç ![]() Yapılışı: Tavuk ve pilav pişirilir, tavuk fırında az kızartılır ![]() ![]() ![]() Un, yoğurt, yumurta, karbonat, tavuk suyu yoğrularak hamur haline getirilir ![]() ![]() Kubbe şekli verilen özel perde pilav tenceresinin içine katı yağ sürülür, bademler kalp şekilleri verilerek üzerine dizilir ![]() ![]() ![]() İşlem pilav bitene kadar devam eder ![]() ![]() Hamurun da üstü yağlanarak fırına atılır ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|