![]() |
En Güzel Dondurma Tarifleri |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() En Güzel Dondurma TarifleriBADEMLİ DONDURMA Malzemeler 1 Litre süt 300 gr tozşeker 200 gr badem 1 Paket vanilya Hazırlanışı Bademlerin kabuklarını soyup robottan geçirin ![]() Robottan geçirdiğiniz bademleri sütle karıştırıp seyrek elekten geçirin ![]() Eleğin üstünde kalan bademleri tekrar robottan geçirip sütün içine ilave edin ![]() Süte şekeri de koyarak hepsini ateş üzerinde karıştırarak 10 dakika pişirin ![]() Ateşten alıp vanilyasını ilave edin ve soğumaya bırakın ![]() Buz kalıplarına koyarak buzdolabın buzluğunda dondurun ![]() Ara sıra alıp karıştırın ve tekrar buzluğa koyun ![]() İstediğiniz donma şekline gelince dondurma kaplarına koyup servis yapın ![]() ÇİLEKLİ DONDURMA Malzemeler 500 gr çilek 300 gr tozşeker 2 su bardağı su 1 adet limon suyu Hazırlanışı Çileklerin saplarını ayıklayıp, 4-5 kez iyice yıkayın ![]() Porselen bir kaseye koyup üzerine 1 adet limon suyunu gezdirin ![]() Şekeri bir tencereye koyup üzerine suyu ilave edin ve 5-10 dakika kaynatın ![]() Şurubu ateşten alıp soğutun ![]() Soğuk şurubu çileklerin üzerine döküp iyice karıştırın ![]() Sonra bu karışımı tel süzgeçten ezerek porselen bir kaba geçirin ![]() Bu renkli şurubu buz kalıplarına koyun ve buzdolabın bzluğuna koyarak donmasını sağlayın ![]() Ara sıra kalıbı alarak iyice karıştırıp tekrar buzluğa koyun ![]() İstediğiniz donma derecesine geldiğinde servis yapın ![]() NOT : Çilekli sulu karışımı robottan geçirerek de yapabilirsiniz ![]() FISTIKLI DONDURMA Malzemeler 1 Litre süt 250 gr tozşeker 5 gr salep 100 gr dövülmüş antep fıstığı Hazırlanışı Tencereye sütü, şekeri ve salebi koyarak karıştırın ![]() Tencereyi ateşe koyun, devamlı karıştırarak 5-10 dakika pişirin ![]() Sütü ateşten alınca içine dövülmüş fıstıkları atıp karıştırarak soğutun ![]() Buz kalıplarına koyarak buzdolabında dondurun ![]() İstediğiniz donma derecesine gelince dondurma kaplarına koyup servis yapın ![]() MUZLU DONDURMA Malzemeler 500 gr muz 300 gr tozşeker 2 Su bardağı su 1 Adet limon suyu Hazırlanışı Muzları soyarak süzgaçten geçirin ![]() Üzerlerine 1 adet limon suyu dökerek bir kenarda bekletin ![]() Şekeri ve 2 su bardağı su ile tencereye koyun ![]() Tencereyi ateşe oturtarak 5-10 dakika kaynatın ve ateşten indirip soğutun ![]() Şurup soğuyunca muzlarla karıştırıp tekrar hepsini ezerek süzgeçten geçirin ![]() Karışımı buz kalıplarına koyun ve buzdolabının buzluğunda donmasını sağlayın ![]() Ara sıra kalıbı alarak iyice karıştırıp tekrardan buzluğa koyun ![]() İstediğiniz donma derecesine geldiğinde servis yapın ![]() NOT : Muzlu karışımı robottan geçirerek te yapabilirsiniz ![]() LİMONLU DONDURMA Malzemeler 500 gr şeker 5 su bardağı su 5 Adet limon suyu Hazırlanışı Şekeri ve suyu ateşe koyup 5 dakika kaynatın ve soğumaya bırakın ![]() Limonları, limon sıkacağında sıkarak bir kaba koyun ![]() Şurup soğuyunca limon suyunu koyup hepsini ince süzgeçten geçirin ![]() Buz kalıplarına koyun ve buzdolabının buzluğunda donmasını sağlayın ![]() Ara sıra buzluktan çıkararak iyice karıştırın ve buzlanmasını önleyin ![]() İstediğiniz donma derecesine geldiğinde servis yapın ![]() DONDURMALI KEK Malzemeler 3 Adet yumurta 3 Kahve fincanı tozşeker 3 Kahve fincanı un 1 Çay kaşığı karbonat Yarım çay kaşığı tuz 1 Paket vanilya 1 Çorba kaşığı tereyağı Hamuru ıslatmak için 1 Çay bardağı süt Üzerine ve İçine: Yarım litre dondurma Hazırlanışı Öncelikle bir kase yumurta, tozşeker, un, karbonat, tuz, vanilya ve tereyağını bir kaba koyup çırpın ![]() ![]() Önceden ısıtılmış 170 dereceli fırında 30-35 dakika pişirin ![]() Pişen hamuru Ilıkken ortadan ikiye bölün ![]() Her parçayı süt ile ıslatın ![]() Bu arada dondurmayı hafifçe eritin ![]() Baton kekin alt parçasının üzerine dondurmayı sürün ![]() Diğer parçayı üzerine kapatın ![]() Kalan dondurmayı kekin her tarafına sürün ![]() Buzlukta 15-20 dakika bekletin ![]() Buzluktan alınca dilimleyerek servis yapın ![]() DONDURMALI PROFİTEROL Malzemeler 1 Kahve fincanı şeker 1 Tatlı kaşığı tuz 3 Yumurta 2 Yemek kaşığı su 1 Yemek kaşığı margarin 2 Yemek kaşığı un 1 Top vanilyalı dondurma Sos malzemesi için 100 gr çikolata 1 Çay kaşığı tereyağı 1 Su bardağı süt 1 Çay bardağı tozşeker 2 ![]() 1 Yemek kaşığı kakao Hazırlanışı Su, yağ ve şekeri bir kapta kaynatın ![]() Unu ilave edip tahta kaşıkla iyice kaırştırın ![]() Soğuması için bir tepsiye yayın ![]() Karışım ılınınca derin bir kaba alın ve yumurtaları ilave edip iyice çırkın ![]() Ceviz büyüklüğünde parçalar hazırlayıp fırın tepsisine yerleştirin ![]() Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında 20 dakika pişirin ![]() Profiterolleri ortadan ikiye ayırın ve aralarına vanilyalı dondurmadan eşit miktarlarda ilave edin ![]() Servis tabağına alın ![]() Sos malzemelerini tencerede karıştırıp hafif ateşte eritin ve süzün ![]() Sos ılınınca profiterollerin üzerine dökün ve hemen servis yapın ![]() SUFLE DONDURMA Malzemeler 4 Adet yumurta Yarım su bardağından biraz fazla toz şeker 1 Paket vanilya 200 gr çilek 1 Su bardağı krema Yarım likör bardağı konyak Süslemek için: Nane yaprakları Hazırlanışı 2 Yumurta sarısı, toz şeker ve vanilyayı ısıya dayanıklı bir kaba alın ![]() Kabı en az yarısına gelecek kadar su dolu bir kaba oturtun ![]() Karıştırarak Koyulaşana dek pişirin ![]() Çileklerin yarısını püre haline getirin ![]() Yumurta aklarını ve kremayı ayrı ayrı kaplarda çırpın ![]() Çilek püresini, çırpılmış kremayı ve yumurta aklarını soğumuş diğer karışıma katın ![]() Konyağı ekleyin ![]() Konyaklı karışımı tek bir kaba veya tek kişilik sufle kaplarına aktarın ![]() Buzluğa koyarak bir gece bekletin ![]() Nane yaprakları ve çileklerle süsleyip, servis yapın ![]() |
![]() |
![]() |
|