Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
dondurma, güzel, tarifleri

En Güzel Dondurma Tarifleri

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

En Güzel Dondurma Tarifleri



BADEMLİ DONDURMA
Malzemeler
1 Litre süt
300 gr tozşeker
200 gr badem
1 Paket vanilya
Hazırlanışı
Bademlerin kabuklarını soyup robottan geçirin
Robottan geçirdiğiniz bademleri sütle karıştırıp seyrek elekten geçirin
Eleğin üstünde kalan bademleri tekrar robottan geçirip sütün içine ilave edin
Süte şekeri de koyarak hepsini ateş üzerinde karıştırarak 10 dakika pişirin
Ateşten alıp vanilyasını ilave edin ve soğumaya bırakın
Buz kalıplarına koyarak buzdolabın buzluğunda dondurun
Ara sıra alıp karıştırın ve tekrar buzluğa koyun
İstediğiniz donma şekline gelince dondurma kaplarına koyup servis yapın

ÇİLEKLİ DONDURMA
Malzemeler
500 gr çilek
300 gr tozşeker
2 su bardağı su
1 adet limon suyu
Hazırlanışı
Çileklerin saplarını ayıklayıp, 4-5 kez iyice yıkayın
Porselen bir kaseye koyup üzerine 1 adet limon suyunu gezdirin
Şekeri bir tencereye koyup üzerine suyu ilave edin ve 5-10 dakika kaynatın
Şurubu ateşten alıp soğutun
Soğuk şurubu çileklerin üzerine döküp iyice karıştırın
Sonra bu karışımı tel süzgeçten ezerek porselen bir kaba geçirin
Bu renkli şurubu buz kalıplarına koyun ve buzdolabın bzluğuna koyarak donmasını sağlayın
Ara sıra kalıbı alarak iyice karıştırıp tekrar buzluğa koyun
İstediğiniz donma derecesine geldiğinde servis yapın
NOT : Çilekli sulu karışımı robottan geçirerek de yapabilirsiniz

FISTIKLI DONDURMA

Malzemeler
1 Litre süt
250 gr tozşeker
5 gr salep
100 gr dövülmüş antep fıstığı
Hazırlanışı
Tencereye sütü, şekeri ve salebi koyarak karıştırın
Tencereyi ateşe koyun, devamlı karıştırarak 5-10 dakika pişirin
Sütü ateşten alınca içine dövülmüş fıstıkları atıp karıştırarak soğutun
Buz kalıplarına koyarak buzdolabında dondurun
İstediğiniz donma derecesine gelince dondurma kaplarına koyup servis yapın

MUZLU DONDURMA
Malzemeler
500 gr muz
300 gr tozşeker
2 Su bardağı su
1 Adet limon suyu
Hazırlanışı
Muzları soyarak süzgaçten geçirin
Üzerlerine 1 adet limon suyu dökerek bir kenarda bekletin
Şekeri ve 2 su bardağı su ile tencereye koyun
Tencereyi ateşe oturtarak 5-10 dakika kaynatın ve ateşten indirip soğutun
Şurup soğuyunca muzlarla karıştırıp tekrar hepsini ezerek süzgeçten geçirin
Karışımı buz kalıplarına koyun ve buzdolabının buzluğunda donmasını sağlayın
Ara sıra kalıbı alarak iyice karıştırıp tekrardan buzluğa koyun
İstediğiniz donma derecesine geldiğinde servis yapın
NOT : Muzlu karışımı robottan geçirerek te yapabilirsiniz

LİMONLU DONDURMA
Malzemeler
500 gr şeker
5 su bardağı su
5 Adet limon suyu
Hazırlanışı
Şekeri ve suyu ateşe koyup 5 dakika kaynatın ve soğumaya bırakın
Limonları, limon sıkacağında sıkarak bir kaba koyun
Şurup soğuyunca limon suyunu koyup hepsini ince süzgeçten geçirin
Buz kalıplarına koyun ve buzdolabının buzluğunda donmasını sağlayın
Ara sıra buzluktan çıkararak iyice karıştırın ve buzlanmasını önleyin
İstediğiniz donma derecesine geldiğinde servis yapın

DONDURMALI KEK
Malzemeler
3 Adet yumurta
3 Kahve fincanı tozşeker
3 Kahve fincanı un
1 Çay kaşığı karbonat
Yarım çay kaşığı tuz
1 Paket vanilya
1 Çorba kaşığı tereyağı
Hamuru ıslatmak için
1 Çay bardağı süt
Üzerine ve İçine:
Yarım litre dondurma
Hazırlanışı
Öncelikle bir kase yumurta, tozşeker, un, karbonat, tuz, vanilya ve tereyağını bir kaba koyup çırpın Bu karışımı yağlanmış baton kek kalıbına dökün
Önceden ısıtılmış 170 dereceli fırında 30-35 dakika pişirin
Pişen hamuru Ilıkken ortadan ikiye bölün
Her parçayı süt ile ıslatın
Bu arada dondurmayı hafifçe eritin
Baton kekin alt parçasının üzerine dondurmayı sürün
Diğer parçayı üzerine kapatın
Kalan dondurmayı kekin her tarafına sürün
Buzlukta 15-20 dakika bekletin
Buzluktan alınca dilimleyerek servis yapın

DONDURMALI PROFİTEROL
Malzemeler
1 Kahve fincanı şeker
1 Tatlı kaşığı tuz
3 Yumurta
2 Yemek kaşığı su
1 Yemek kaşığı margarin
2 Yemek kaşığı un
1 Top vanilyalı dondurma
Sos malzemesi için
100 gr çikolata
1 Çay kaşığı tereyağı
1 Su bardağı süt
1 Çay bardağı tozşeker
25 Yemek kaşığı un
1 Yemek kaşığı kakao
Hazırlanışı
Su, yağ ve şekeri bir kapta kaynatın
Unu ilave edip tahta kaşıkla iyice kaırştırın
Soğuması için bir tepsiye yayın
Karışım ılınınca derin bir kaba alın ve yumurtaları ilave edip iyice çırkın
Ceviz büyüklüğünde parçalar hazırlayıp fırın tepsisine yerleştirin
Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında 20 dakika pişirin
Profiterolleri ortadan ikiye ayırın ve aralarına vanilyalı dondurmadan eşit miktarlarda ilave edin
Servis tabağına alın
Sos malzemelerini tencerede karıştırıp hafif ateşte eritin ve süzün
Sos ılınınca profiterollerin üzerine dökün ve hemen servis yapın

SUFLE DONDURMA
Malzemeler
4 Adet yumurta
Yarım su bardağından biraz fazla toz şeker
1 Paket vanilya
200 gr çilek
1 Su bardağı krema
Yarım likör bardağı konyak
Süslemek için: Nane yaprakları
Hazırlanışı
2 Yumurta sarısı, toz şeker ve vanilyayı ısıya dayanıklı bir kaba alın
Kabı en az yarısına gelecek kadar su dolu bir kaba oturtun
Karıştırarak Koyulaşana dek pişirin
Çileklerin yarısını püre haline getirin
Yumurta aklarını ve kremayı ayrı ayrı kaplarda çırpın
Çilek püresini, çırpılmış kremayı ve yumurta aklarını soğumuş diğer karışıma katın
Konyağı ekleyin
Konyaklı karışımı tek bir kaba veya tek kişilik sufle kaplarına aktarın
Buzluğa koyarak bir gece bekletin
Nane yaprakları ve çileklerle süsleyip, servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.