Mutluluk Borcu |
|
|
#1 |
|
Şengül Şirin
|
Mutluluk BorcuMUTLULUK BORCU ![]() Adam genç kadına seslendi : "Bana
gözyaşı borcun var" Genç kadın sordu: "Nasılödeyebilirim?" Adam gözlerini kırptı: "Hadi gülümse" Gülümsedigenç kadın Adam cebinden mendili çıkarıp, borcunu sildi ve cebine koydu İkitane beyaz gül vardı genç kadının elinde İkisi de bahar kokuyordu Biriilkbahar,diğeri güz![]() ![]() Adam seslendi yine: "Bana mutluluk borcunvar" Genç kadın biraz mahcup,biraz şaşkın sordu: "Nasıl ödememiistersin?" Heyecanlandı adam hadi yat dizlerime ![]() ![]() Genç kadın,bi kediuysallığında yattı dizlerine usulca Adam şefkatle saçlarını okşamaya başladıkadının Saçları güneşe ve yağmura hasret,hiç yaşanmamış baharlarabenziyordu ![]() ![]() Çaresizliğini ördü sıra sıra ![]() ![]() Sonra saçının her teline mutluluk çığlıklarını bağladı adam ![]() ![]() Yetmedi, gizli düğümler attı! ![]() Ağladı![]() ![]() Havakararmak üzereydi, dışarda yağmur yağıyordu ![]() ![]() Adam sürekli borç defteriniurcalıyordu Genç kadının gözlerinin içine baktı: "Bana yürek borcunvar" Borcunun farkındaydı sanki geç kadın, şaşırmadı: "Bunu nasıl ödeyebilirim?" Adam kollarını uzattı: "Hadi tut ellerimi" Gülkokusu sinmiş ellerini uzattı genç kadın Elleri öyle sıcaktı ki, eriyiverdiborcu avuçlarının içinde ![]() ![]() Genç kadın gidiyordu ![]() ![]() Adam son kez seslendi: "Bana can borcun var" Kadın irkildi: "Can mı?" Sigarasından derin bir nefes çekti: "Evet, evet Can borcun var,sensizlik öldürüyor beni" Sözler hoşuna gitmişti kadın: "Peki bunu nasıltahsil edeceksin?" Adam biraz yaklaştı: "Yum gözlerini" İkisi de yumdu gözlerini ![]() ![]() Masumca bir öpücük kondurdu kadının titreyen, ince dudaklarına ![]() ![]() Bu ne şimdi diyerek, çattı kaşlarını genç kadın adam pişmanlıkla mutluluk arasında gidip geldi kekeledi: "Hayat öpücüğüydü" Kısa birsessizliğin ardından bu kez kadın öptü adamı şehvetle ![]() ![]() Adam şaşırdı: "Yasenin yaptığın neydi?" Genç kadın kapıya yöneldi: "Veda öpücüğüydü" Kalan borçlarına karşılık, yürek dolusu çaresizlik vebi de beyaz gülleri masanın üzerine bırakıp gitti genç kadın ![]() ![]() Adam koştu peşinden,güllerigeri verdi kadına: "Ne olur iyi bak umut çiçeklerime solmasınlar!!!"ve genç Kadın gülleri aldı ![]() |
|
|
|