Ciğer Tablaması - Bitlis |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Ciğer Tablaması - Bitlisiçindekiler 1 koyun ciğeri 4 su bardağı ince bulgur Tuz karabiber 1 tatlı kaşığı reyhan otu 1 tatlı kaşığı kırmızı tozbiber 3-4 çorba kaşığı tereyağı hazırlanışı Koyun ciğerini ince ince kıyın ya da kıyma makinasında çekin bulguru ekleyip iyice yoğurun Tuz, karabiber ve reyhanotu ilave edip köfte hamuru haline getirin![]() Köfte harcından ceviz büyüklüğünde parçalar alıp elinizde yuvarlayın Yassılaştırarak 1 cm kalınlığında köfteler yapın Köfteleri 20-25 dakika dinlendirin Bir tencereye su doldurup kaynatın Köfteleri kaynar suda pişirip süzgeçle servis tabağına alın![]() Tereyağını küçük bir tavada eritin Kırmızı tozbiberi ekleyip kızdırın Köftelerin üzerine gezdirip sıcak olarak servis yapın![]() |
|
|
|