Hanımlara Mutfak Tüyoları |
09-05-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Hanımlara Mutfak TüyolarıKızartma kokularının bütün eve yayılmaması için yağın içerisine 1-2 dal maydanoz atın Fırında patates yapmadan önce,10-15 dakika haşlayın ve çatal ile delinDaha kolay pişecektir yeni bir tava satın aldığınızda ilk önce içinde bir miktar sirke kaynatınBu işlem ilerde kızartmalarınızın tavaya yapışmasını önleyecektir Unlarınızın böceklenmemesi için, un kavanozunun içerisine bir adet defne yaprağı koyun Büyük miktarda patatesiniz var ise torbanın içerisine bir adet elma koyun 8 hafta boyunca filizlenmesini ve büzüşmesini önler Kabarık bir omlet yapmak istiyorsanız,bir çorba kaşığı suyun içerisine bir çay kaşığı mısır unu karıştırın Hazırladığınız karışımı yumurtaya ilave edinBöylece kabarık bir omlet yapmış olacaksınız Bisküvileriniz yumuşamışsa onları birkaç dakika fırınlayın Peyniri kolay rendelemek için,15 dakika buzlukta bekletin Fırında tavuk kızartacağınız zaman üzerine koyduğunuz baharatlardan içine de koyunBöylece daha lezzetli Mantarların daha lezzetli olması için pişirmeden önce üzerlerine biraz tuz ve limon suyu koyun, 5 dakika bekletin Daha sonra pişirin Kek kalıbınızın içine hamurunuzu dökmeden önce ortasına bir şerit alüminyum folyo koyun Böylece kekinizi pişirdikten sonra kolayca çıkartabilirsiniz Kuru soğanları kese kağıdına sardıktan sonra buzdolabının sebze bölümünde muhafaza ederseniz çürüyüp bozulmasını önlemiş olursunuz Hazırladığınız omletin tavaya yapışmaması için, önce tavayı ocağa koyup iyice ısıtın sonra yağı döküp kızdırın Daha sonra karışımı tavaya alın ve ocağın altını kısın Fırında tavuk kızartacağınız zaman bir limonu ikiye bölün,yarısını tavuğun üzerine bastırarak iyice sürün Diğer yarısını ise tavuğun içerisine yerleştirin Tavuğunuz nar gibi kızaracaktır Soğan,sarımsak kesmeden önce parmaklarınıza limon suyu sürerseniz, istemediğiniz kokulardan kurtulmuş olursunuz Hazırladığınız kekin ortasına malzeme koyacağınız zaman bıçak ile kesmenize gerek yok Dikiş ipliğini kekin etrafına gerip dikkatlice çektiğiniz zaman düzgün bir şekilde kesildiğini göreceksiniz |
|