Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
jölesi, kuşkonmaz, yoğurtlu

Yoğurtlu Kuşkonmaz Jölesi

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Yoğurtlu Kuşkonmaz Jölesi




500 g iri kuşkonmaz (ayıklanıp, kabukları soyulmuş)
1 su bardağı soğuk tuzsuz tavuk suyu
1 çorba kaşığı toz jelatin
100 g tuzsuz lor peyniri
1/2 su bardağı yağsız yoğurt
2 taze soğan (ayıklanıp, iri doğranmış)
1 acı sivribiber (sap ve çekirdekleri temizlenmiş)
3 çorba kaşığı dereotu (ince kıyılmış)
yeşil salata yaprakları (yıkanıp, kurulanmış)

Kuşkonmazları ateşe dayanıklı bir tabağa yan yana tek kat halinde dizip, tabağın üstünü plastik filmle sıkıca kapatarak, kuşkonmazları % 100 ısıtılmış fırında 1 - 2,5 dakika pişirin Tabağı olduğu yerde 1/4 oranında çevirip, kuşkonmazları 1 - 2,5 dakika daha pişirdikten sonra, tabağı fırından alın ve üstündeki plastik filmi çıkarmadan bir kenara bırakın
Tavuk suyunu 60 cl'lik (yaklaşık 2 1/2 su bardağı) ateşe dayanıklı bir cam kaba koyup, toz jelatini suya serperek iyice karıştırın Kabı % 100 ısıtılmış fırında 4 dakika tutup, fırından alarak, yeniden iyice karıştırın ve jelatinin bütünüyle eriyip erimediğini kontrol ettikten sonra (erimemişse, jelatinli karışımı % 100 ısıtılmış fırında 1 dakika daha bekletin), bir kenara bırakın Lor peyniri, yağsız yoğurt, taze soğanlar, sivribiberleri ve dereotunu blendır kabına koyup, püre kıvamı alıncaya kadar karıştırın Püreyi bir salata kâsesine aktarıp, içine jelatinli karışımı da katarak, bir kenara bırakın Kuşkonmazların başlarını kesip, 18 tanesini süsleme f için ayırın Geri kalan kuşkonmazları kabaca kıyıp, kâsesi deki jelatinli karışıma katın Karışımı 12,5 cl'lik 6 güvece bölüştürüp, güveçleri buzdolabına kaldırarak en az 6 saat soğutun
Güveçleri buzdolabından alıp, iç çeperlerinde keskin bir bıçağın ucunu gezdirerek, jöleleri gevşetin Güveçlerin diplerini 15 saniye kadar sıcak su dolu bir tencereye batırıp, her güvecin üstüne bir tabağı ters kapatın ve güveçleri tabaklarla birlikte altüst ederek, jöleleri tabaklara çıkarın
Her jölenin üstüne 3 kuşkonmaz başı yerleştirip, çevrelerine yeşil salata yapraklarını döşeyerek, bekletmeden servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.