![]() |
Yoğurtlu Kuşkonmaz Jölesi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Yoğurtlu Kuşkonmaz Jölesi500 g iri kuşkonmaz (ayıklanıp, kabukları soyulmuş) 1 su bardağı soğuk tuzsuz tavuk suyu 1 çorba kaşığı toz jelatin 100 g tuzsuz lor peyniri 1/2 su bardağı yağsız yoğurt 2 taze soğan (ayıklanıp, iri doğranmış) 1 acı sivribiber (sap ve çekirdekleri temizlenmiş) 3 çorba kaşığı dereotu (ince kıyılmış) yeşil salata yaprakları (yıkanıp, kurulanmış) Kuşkonmazları ateşe dayanıklı bir tabağa yan yana tek kat halinde dizip, tabağın üstünü plastik filmle sıkıca kapatarak, kuşkonmazları % 100 ısıtılmış fırında 1 - 2,5 dakika pişirin ![]() ![]() Tavuk suyunu 60 cl'lik (yaklaşık 2 1/2 su bardağı) ateşe dayanıklı bir cam kaba koyup, toz jelatini suya serperek iyice karıştırın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Güveçleri buzdolabından alıp, iç çeperlerinde keskin bir bıçağın ucunu gezdirerek, jöleleri gevşetin ![]() ![]() Her jölenin üstüne 3 kuşkonmaz başı yerleştirip, çevrelerine yeşil salata yapraklarını döşeyerek, bekletmeden servis yapın ![]() |
![]() |
![]() |
|