![]() |
Antep Mutfağı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Antep MutfağıKebaplar Tike Kebabı MALZEME; 500 gr ![]() 100 gr ![]() 3-4 diş sarımsak 1 çorba kaşığı domates ve biber salçası 2 çorba kaşığı zeytinyağı Kırmızıbiber,tuz,karabiber Tarifi : Et ve kuyruk ceviz büyüklüğünde doğranır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Antep Mutfağı |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Antep MutfağıAltı Ezmeli Tike Kebabı MALZEME; 500 gr kebaplık et, 100 gr kuyruk, Terbiye için: 3 -4 diş sarımsak, 1 yemek kaşığı domates ve biber salçası 2 yemek kaşığı zeytin yağı, Tuz ve karabiber, yeni bahar ![]() Sos için: 4 -5adet domates, 3-4 adet sivri yeşil biber TARİFİ ; Et kuşbaşı büyüklüğünde doğranır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Terbi yelenmiş etler şişlere saplanır ve ızgarada çevire çevire pişirildikten sonra sıcak sosun üzerine çekilerek servis yapılır ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Antep Mutfağı |
![]() |
![]() |
#3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Antep MutfağıKıyma Kebabı MALZEME; 400 gr kebaplık et 100 - 150 gr ![]() Arzuya göre kırmızı biber Karabiber ve tuz ![]() TARİFİ: Et kuyrukla birlikte zırhla kıyılır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|