Böbrek Hastaları İçin Yemek Önerileri - İştah Açıcılar - Şalgam Turşusu |
09-05-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Böbrek Hastaları İçin Yemek Önerileri - İştah Açıcılar - Şalgam TurşusuŞalgam Turşusu Malzemeler 3 bardak beyaz şalgam 1/2 küçük pancar, haşlanmış ve soyulmuş, renk vermesi için 2 diş sarımsak (isteğe bağlı) Salamura için: 2 1/2 bardak su 1 1/4 bardak beyaz sirke 1 yemek kaşığı tuz Kapaklı kavanoz 1 lt Yapılışı Kavanozu ve kapağını yıkayın büyük bir tencerede kavanozu tamamen kaplayacak kadar suyla 10 dakika kaynatın Suyunu boşaltıp, kenara kaldırın Başka bir kapta su,sirke ve tuzu karıştırın Şalgamların kabuklarını soymadan, fırçayla temizleyin, toplam 30 parça olacak şekilde kesin ve temiz kavanozun içine koyun Pancarı ikiye kesin Sarımsağı soyun Pancarı ve sarımsağı kavanoza ekleyin Kavanozu ağzına kadar salamurayla doldurun Artan salamurayı atın Kavanozun kapağını sıkıca kapatın Normal konserve yapar gibi kavanozu suya batırmanıza gerek yoktur Kavanozu serin bir yere kaldırın (buzdolabına değil) ve 7 gün boyunca şalgamların salamurayı çekmesini bekleyin Tuz ve pancar renginin kavanozun her yanına eşit dağıtılması için birkaç günde bir ters çevirin 7 günden sonra dolaba kaldırın ve afiyetle yiyin İpucu Bu tarifte uçları hafifçe morlaşmış, tadı belirginleşmiş beyaz şalgamlar kullanılır Çapı 10 cm den büyük olmayan körpe, lekesiz şalgamlar alın Körpe şalgamların hafif bir tadı olur Şalgam turşusunun tadı biraz keskin olur ve çok ferahlatıcıdır İştah açıcılar tabağına renk katar ve aynı zamanda diğer yemeklerin yanında garnitür olarak da servis edilebilir 7 gün süren turşulama işleminden sonra şalgamları buz dolabına kaldırın ve 1 ay içerisinde tüketin Tuz miktarını azaltmak için şalgam turşularını yemeden önce soğuk suda yıkayabilirsiniz Renklerini ve lezzetlerini kaybetmezler Bir Porsiyonun Besin Değerleri Protein 0 gram Potasyum 44 mg Sodyum 198 mg Karbonhidrat 2 gram Kalori 6 Fosfor 6 mg Kalsiyum 5 mg Yağ 0 gram Roche Müstahzarları Sanayi Anonim Şirketi’nin katkılarıyla |
|