Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
açıcılar, böbrek, hastaları, için, iştah, turşusu, yemek, önerileri, şalgam

Böbrek Hastaları İçin Yemek Önerileri - İştah Açıcılar - Şalgam Turşusu

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Böbrek Hastaları İçin Yemek Önerileri - İştah Açıcılar - Şalgam Turşusu



Şalgam Turşusu
Malzemeler
3 bardak beyaz şalgam
1/2 küçük pancar, haşlanmış ve soyulmuş, renk vermesi için
2 diş sarımsak (isteğe bağlı)
Salamura için:
2 1/2 bardak su
1 1/4 bardak beyaz sirke
1 yemek kaşığı tuz
Kapaklı kavanoz 1 lt
Yapılışı
Kavanozu ve kapağını yıkayın büyük bir tencerede kavanozu tamamen kaplayacak kadar suyla 10 dakika kaynatın Suyunu boşaltıp, kenara kaldırın Başka bir kapta su,sirke ve tuzu karıştırın Şalgamların kabuklarını soymadan, fırçayla temizleyin, toplam 30 parça olacak şekilde kesin ve temiz kavanozun içine koyun Pancarı ikiye kesin Sarımsağı soyun Pancarı ve sarımsağı kavanoza ekleyin Kavanozu ağzına kadar salamurayla doldurun Artan salamurayı atın Kavanozun kapağını sıkıca kapatın Normal konserve yapar gibi kavanozu suya batırmanıza gerek yoktur Kavanozu serin bir yere kaldırın (buzdolabına değil) ve 7 gün boyunca şalgamların salamurayı çekmesini bekleyin Tuz ve pancar renginin kavanozun her yanına eşit dağıtılması için birkaç günde bir ters çevirin 7 günden sonra dolaba kaldırın ve afiyetle yiyin
İpucu
Bu tarifte uçları hafifçe morlaşmış, tadı belirginleşmiş beyaz şalgamlar kullanılır Çapı 10 cm den büyük olmayan körpe, lekesiz şalgamlar alın Körpe şalgamların hafif bir tadı olur Şalgam turşusunun tadı biraz keskin olur ve çok ferahlatıcıdır İştah açıcılar tabağına renk katar ve aynı zamanda diğer yemeklerin yanında garnitür olarak da servis edilebilir 7 gün süren turşulama işleminden sonra şalgamları buz dolabına kaldırın ve 1 ay içerisinde tüketin Tuz miktarını azaltmak için şalgam turşularını yemeden önce soğuk suda yıkayabilirsiniz Renklerini ve lezzetlerini kaybetmezler
Bir Porsiyonun Besin Değerleri
Protein 0 gram
Potasyum 44 mg
Sodyum 198 mg
Karbonhidrat 2 gram
Kalori 6
Fosfor 6 mg
Kalsiyum 5 mg
Yağ 0 gram
Roche Müstahzarları Sanayi Anonim Şirketi’nin katkılarıyla

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.