Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
bugün, pişirsek

Bugün Ne Pişirsek

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Bugün Ne Pişirsek



29 Eylül 2007

ŞEHRİYELİ GÜVEÇ

MALZEME:

Koyun eti 750 gr

Arpa şehriye 1/2 paket

Domates 3 adet

Soğan 2 adet

Margarin 2 yemek kaşığı

Karabiber 1 tatlı kaşığı

Tuz

YAPILIŞI:

1 Kuşbaşı doğranmış et, yıkanır, süzülür, tencereye konur; kuvvetli ateşte 3 - 4 dakika çevrilir 2 Ete, ince doğranmış soğan, tuz ve karabiber katılır Soğan pembeleşmeye başladığında, kabuğu soyulmuş, çekirdekleri çıkarılmış, küçük doğranmış domatesler ilave edilir, karıştırılır, biraz kavrulduktan sonra, etlerin üstünü örtecek kadar sıcak su konur ve fırına sürülür Et ilik gibi yumuşayıncaya kadar, gerektiğinde sıcak su ilave edilerek, orta ısılı fırında pişirilir 3 Bir güvece, iki kaşık yağ konur, eriyince şehriye katılır, karıştırılarak pembeleşinceye kadar kavrulur, pembeleştiğinde 1 1/2 su bardağı sıcak su ilave edilir ve tuz katılır, orta ateşte pişirilir4 Şehriye suyunu çekince ortası çukurlaştırılır ve tenceredeki et buraya aktarılır Güveç tekrar orta ısılı fırına konur, 5 dakika daha pişirilir Sıcak servis yapılır

*********************

VEZİR PARMAĞI

MALZEME:

Un 2 su bardağı

Toz şeker 5,5 su bardağı

Su 5,5 su bardağı

Margarin 1/2 çorba kaşığı

Yumurta 2 adet

Sıvı yağ 2 su bardağı

Tuz 1/2 çorba kaşığı

Limon suyu 1/4 adet

YAPILIŞI:

Bir tencerenin içinde kaynattığınız 1,5 suya margarini ekleyin ve ateşi kısın Karışıma unu ekleyin ve tahta bir kaşıkla hızla karıştırın İşleminizi, pürüzsüz bir hamur elde edene kadar sürdürün Tencerenin altını kapatın ve içi su dolu bir tepsinin içine oturtun, hamurunuz ılınana kadar karıştırın Ilınan hamurun içine yumurtaları kırın ve iyice karıştırın Hamurunuzu 5 dakika dinlendirin Dinlenen hamuru, serçe parmağı şeklinde yuvarlayıp, kızgın sivi yagda kizartin Bir tencerede, surup malzemelerini (4 bardak su, 5,5 bardak seker, 1/4 limonun suyu) karıştırın ve şurubunuzu kaynatın Yağını süzdüğünüz Vezir Parmaklarını, soğuk şerbetin içine atın

***********************

DOMATES SOSLU SPAGETTİ (NAPOLİTEN SOS)

MALZEME:

Spagetti 1 paket

Sıvı Sana 2 yemek kaşığı

Domates (doğranmış) 4 adet

Tuz 2-3 adet

Sarımsak 2 - 3 diş

Karabiber 1 kase

Kesme şeker 1 adet

YAPILIŞI:

Spagettiyi 8 dakika tuzlu ve yağlı suda haşlayıp, süzünüz Ufak bir tencerede sıvı Sana'yı kızdırıp, sarmısakları kavurunuz Domatesleri ilave edip, tuz ve karabiber ile tatlandırınız Kesme şekeri de ekleyip, domatesin kokusunu gidene kadar pişiriniz Sosu mixer ile püre kıvamına getirip, haşlanmış makarnaya karıştırıp servis yapınız

**************

HAVUÇ ÇORBASI

MALZEME:

Büyük Havuç 2-3 adet

Yumurta 2 adet

Su (veya et suyu) 6 bardak

Maydonoz Yarım demet

Margarin 2 çorba kaşığı

Yeşil biber 3 adet

Patates nişastası 1 kahve fincanı

Tuz

YAPILIŞI:

Havuçların üzerlerini iyice kazıyıp yıkadıktan sonra küçük küpler halinde doğrayın ve havuçları iyice yumuşayana kadar haşlayın Suyunu saklayıp, kevgirle havuçları alıp, iyice ezin Sakladığınız suyun içine ezilmiş havuçları ekleyinDiğer yandan bir tavada margarini eritin İçine boza kıvamında sulandırdığınız patates nişastasını dökün Karıştırarak pişirin Pişirdiğiniz nişastayı çorbanın üzerine yavaş yavaş ilave edin Tuzunu, biberini ilave edip ağır ateşte kaynamaya bırakın Servis yapmadan önce yumurtaları çırpıp terbiyesini yapın ve servise sunun Dilerseniz üzerine maydanoz serpin

Afiyet Olsun

Alıntı Yaparak Cevapla

Bugün Ne Pişirsek

Eski 09-05-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Bugün Ne Pişirsek



5 Ekim 2007 Cuma

TAVUK ŞİNİTSEL - PÜRELİ

MALZEME:

Tavuk eti (ince dövülmüş) 500 gr

Kaşar rendesi 1 fincan

Un 1 kaşık

Galeta unu 2 bardak

Yumurta 1 adet

Karabiber 1 çay kaşığı

Zeytinyağı 3 kaşık

Margarin 3 kaşık

Tereyağı 1 kaşık

Limon 1 adet

Patates Süt

YAPILIŞI:

Etlerin üzerine biraz tuz sürülüp bir kenara ayrılır Bu arada bir tava içen 3 kaşık margarin, 3 kaşık zeytinyağ konup eritilir ve kızmaya başladığı sonrada bir kap içinde yumurta çalkalanır İçine bir kahve kaşığı karabiber konup karıştırılır Etler teker teker alınır kaşar peyniri rendesine altı ve üstü bastırılır Buradan çıkarılıp una sonra da yumurtaya batırılır Yumurtadan çıkarlan her parça et galeta ununa batırılır ve yağı kızmış olan tavaya yavaşça bıralırı Altı ve üstü aynı derecede pişen eler bir tabağı alınır, sıcakken etin üstüne bir parça tereyağ konur Püresi için; patatesler bol suda haşlanarak mikserden geçirilir sıcak süt ilave edilip karıştırılır Şinitselin yanına garnitür olarak servis yapılır

FISTIKLI PİLAV

MALZEME:

Tereyağı 2 Çorba kaşığı

Pirinç 2 Su bardağı

Dolmalık fıstık 3 Çorba kaşığı

Kuş üzümü 3 Çorba kaşığı

AtepFıstığı 2 Çorba kaşığı

Su (sıcak) 4 Su bardağı

Soğan 1 Adet

Tavuksuyu Tableti 1 Adet

Maydanoz Yarım demet

Yenibahar 1 Çay kaşığı

Karabiber 1 Çay kaşığı

Kırmızı pulbiber 1 Çay kaşığı

Tuz

YAPILIŞI:

Tencereye tereyağını alıp, eritin Fıstıkları tereyağında kavurun Soğanı yemeklik doğrayıp, ekleyin Soğanların rengi değiştiğinde yıkanmış pirinci ilave edin 1-2 Dakika kavurduktan sonra saplarını ayıkladığınız kuş üzümlerini ilave edin 1-2 Kez çevirdikten sonra 4 su bardağı sıcak suda erittiğiniz tavuksuyu tabletini ekleyin Tuzunu ayarlayın Pirinçler yumuşayana dek önce orta, sonra da kısık ateşte pişirin Tencereyi ateşin üzerinden indirdikten hemen sonra üzerine ince kıyılmış maydanoz ve baharatları serperek servis yapın

EZOGELİN ÇORBASI

MALZEME:

Kırmızı mercimek 1 çay fincanı

İnce bulgur 1 çay fincanı

Soğan 1 adet

Tereyağı 2 çorba kaşığı

Domates salçası 2 çorba kaşığı

Acı biber salçası 1/2 çay kaşığı

Su 6-7 su bardağı

Toz kırmızı biber 2 çay kaşığı

Nane 2 çay kaşığı

Tuz

YAPILIŞI:

1 Tencerede yağı eritin, ince kıyılmış soğanları ilave edip pembeleştirin Domates ve biber salçalarını ilave edip karıştırın 2 Yıkanmış ve süzülmüş bulgurla mercimeği 6-7 bardak suyla birlikte tencereye ilave edip tuz serpin Mercimek ve bulgur yumuşayıncaya kadar pişirin Tencereyi ateşten alıp kırmızı biber ve naneyi ekleyin (4 kişilik)

TULUMBA TATLISI

MALZEME:

Un 2,5 su bardağı

İrmik (ince) 1 çorba kaşığı

Nişasta 1 çorba kaşığı

Yumurta 5 adet

Margarin 100 gr

Şeker 3 su bardağı

Ayçiçek yağı 2 su bardağı

Limon suyu 1/4 adet

YAPILIŞI:

1 Şeker, 3 bardak su ile kaynatılır Üzerinde biriken köpükler alınıp, limon suyu konur Koyulaşınca ateşten alınır 2 Bakır bir tencereye 2,5 bardak su, margarin, 1 tutam tuz konup kaynatılır Elenmiş un, irmik, nişasta ilave edilip karıştırarak pişirilir Tencereye yapışmayacak duruma gelince ateşten alınır Ilınınca yumurtalar birer birer kırılır, 1 kaşık da şuruptan katılıp karıştırılır 3 Hamur, ucuna tırtıllı huni takılmış krema torbasına doldurulur Isıtılmış yağa 4-5 cm boyunda sıkılıp iki bıçakla kesilir 4 Tava sallanarak pembe renkte kızartılır Fazla yağı çekmesi için kağıt üzerine çıkarılır 5 Sonra şuruba atılıp karıştırılır 5 dakika sonra tabağa alınır

Alıntı Yaparak Cevapla

Bugün Ne Pişirsek

Eski 09-05-2012   #3
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Bugün Ne Pişirsek




6 Ekim 2007

ETLİ TÜRLÜ

MALZEME:

Soğan (büyük boy) 1 adet

Kuşbaşi et 250 gram

Margarin 3 yemek kaşığı

Salça 15 yemek kaşığı

Tuz 2 tatlı kaşığı

Kara biber 1/2 tatlı kaşığı

Su (sıcak) 35 su bardağı

Pırasa (büyük boy) 2 adet

Havuç (orta boy) 3 adet

Patates (orta boy) 5 adet

Kereviz (küçük boy) 1 adet

YAPILIŞI:

Sebzeleri yıka Soğanı soy, yıka, ince ince doğra Et, soğan ve yağı tencereye koy Kısık ateşte, kendi suyu ile 40-45 dakika pişir Salça, tuz, kara biber ve suyu ekle, karıştır Pırasayı ayıkla, havucu kazı, patatesi ve kerevizi soy, hepsini 15-2 santimetreküp irilikte kuşbaşı doğra, kaynayan karışıma ekle, karıştır, sebzeler yumuşayıncaya değin, 30-35 dakika pişir

PATATES SALATASI

MALZEME:

Patates 1 kg

Yumurta 3 adet

Yoğurt 1/2 su bardağı

Hardal 2 çorba kaşığı

Yeşil soğan 1 su bardağı

Yeşil biber 1 adet

Zeytinyağı 1/2 su bardağı

Mayonez 1/2 su bardağı

Hıyar turşusu 1/2 su bardağı

Karabiber

Sirke 3 çorba kaşığı

Maydanoz

Tuz

YAPILIŞI:

Patatesleri kabuklarıyla beraber iyice yıkadıktan sonra haşlanmış yumurtalarla beraber bir tencerede haşlayın Onlar pişerken siz diğer malzemeleri ince ince kıyarak bir kaseye koyun Sosunu ayrı bir yerde karıştırın Yumurtalar patateslerden önce pişecektir, onları da soyup küçük küçük kesin Patatesleri soyup, dörde bölün, ince ince dilimledikten sonra kıyılmış diğer malzemeyle karıştırın ve üzerine ayrı bir kapta hazırladığınız sosu dökün Sosunu döktüğünüzde patatesler ılık olursa sosu daha iyi çeker Bir süre buzdolabında beklettikten sonra servis yapın

DOMATESLİ MAKARNA

MALZEME:

Makarna (çubuk) 400 Gr

Sarmısak 4 Diş

Defne yaprağı 1 Adet

Tereyağı 3 Çorba kaşığı

Domates 3 Adet

Domates salçası 2 Çorba kaşığı

Un 1 Tatlı kaşığı

YAPILIŞI:

Domatesleri rendeleyin ve sarmısakları ezin Bir tencerenin içinde yağı eritin İçine sarmısak ve domatesleri ilave edin Defne yaprağını ekleyin ve biraz tuz ilave edin Biraz pişince domates salçasını ekleyin Bir süre pişirdikten sonra içine biraz su içinde ezilmiş unu ilave edin Spagettiyi tuzlu suda haşlayıp süzün Süzgece koyup soğuk su ile bir kez yıkayıp süzün Sosun içinden defne yaprağını çıkartın Makarnanın üzerine döküp servis yapın

KARIŞIK KOMPOSTO

MALZEME:

Mevsim meyvesi 1/2 kg

Tozşeker 1,5 su bardağı

Su 5 su bardağı

Karanfil

YAPILIŞI:

Mevsim meyvelerini ayrı ayrı kaplara küçük küçük doğrayın Şekeri ve suyu kaplara paylaştırın Üzerlerine arzu ettiğiniz kadar karanfili ekliyen, meyveler yamuşayıncaya kadar pişirin Meyveler ve suları bir araya koyun Soğuyunca servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla

Bugün Ne Pişirsek

Eski 09-05-2012   #4
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Bugün Ne Pişirsek



09 Ekim Salı 2007

ETLİ KURU FASULYE

MALZEME:

Kuru fasulye 2 su bardağı

Soğan 1 adet

Kemikli parça et 300 gr

Margarin 4 yemek kaşığı

Domates salçası 2 yemek kaşığı

Domates 1 adet

Sarımsak 4 diş

Kırmızı küçük sivri biber 2 adet

Tuz

YAPILIŞI:

1 Kuru fasulye ayıklanır, yıkanır, akşamdan bol su ile ıslatılır Ertesi gün yarı pişmiş olarak haşlanır 2 İnce doğranmış kuru soğan, parçalanmış et, yağ ile kavrulur, salça konur, karıştırılır 2 su bardağı su konup pişirilir 3 Kuru fasulye ete ilave edilir, üzerini bir parmak geçecek kadar su konulup pişirilir, suyu az gelecek olursa, sıcak su eklenebilir 4 Kırmızı sivri biberler ve sarımsaklar bütün olarak, domates ise küçük küçük doğranıp üzerine konur; bir müddet daha pişirilir, ateşten alınmadan 10 dakika evvel tuzu atılır

TEL ŞEHRİYELİ PİLAV

MALZEME:

Tel şehriyesi 1 kahve fincanı

Tereyağı 4 çorba kaşığı

Su 3 Su Bardağı

Pirinç 2 bardak

Tuz

YAPILIŞI:

Pirinçleri ayıklayın, bir tencereye piriçlerin üzerini örtecek miktada, sıcak ancak kaynar olmayan su koyun 20 dakika kadar bekletin Nişastası kaybolana kadar yıkayıp, süzün Bir tencereye tereyağını koyarak hafifçe kızdırın 3 bardak suyla, tuz ilave edip, Kaynamaya bırakın Diğer taraftan tel şehriyesini yağda pembeleşene kadar çevirin Kevgirle yağdan alıp, içinde bol kaynar su olan bir tencereye koyun, yarım saat kadar haşlayın Pilav suyu iyice kaynayınca pirinçlerle şehriyeyi birlikte tencereye atın Bir-iki defa karıştırıp tencerenin kapağını kapatın Pirinçler suyunu çekinceye kadar önce kuvvetli, sonra orta ısıdaki ateşte pişmeye bırakın Tencereyi ateşten almadan önce pilavı bir defa karıştırıp servis tabağına koyun

Kuru Fasulye Pilav yanına bir Karışık Turşu iyi gider

SUPANGLE

MALZEME:

Yumurta 10 adet Un 275 gr

Vanilya 2 paket Limon kabuğu (rendesi) 1 adet

Yağlı kağıt 1 adet Yeşil Fıstık 50 gr

Pudra şekeri 150 gr Süt 1,5 kg

Toz şeker 450 gr Kakao 25 gr

İncir şekerlemesi Portakal şekerlemesi

YAPILIŞI:

Altı adet yumurta sarısına pudra şekeri ilave edip, aynı yönde çırparak boza kıvamına getiriniz Yumurta aklarına vanilya ilave edip, çırparak kar haline getiriniz Yaptığınız karı, unla birlikte boza kıvamındaki yumurta sarılarına ilave ediniz Hafif hafif karıştırınız Bir tepsiye yağlı kağıt yayınız Yaptığınız karışımı, üstüne 2 cm yüksekliğinde döküp, üstünü düzleştiriniz Orta hararetli fırında 25-30 dakika pişiriniz Pişen tatlıyı kağıttan çıkarınız Yuvarlak bir kalıpla (6-7 cm) kesip daireler çıkarınız İki dairenin ortasını delmeden oyarak buraya krema doldurup, iki daireyi yapıştırınız Bir kaseye koyup üzerine bol kakaolu krema dökerek, yeşil fıstıkla süsleyiniz Soğuk olarak servis yapınız Kremanın Yapılışı: Bir kg süt içinde bütün malzeme orta hararetli ateşte karıştı- rılarak 10 dakika pişirilir Kremanın yarısına tatlıdan çıkan parçalar ve şekerlemeler katılır Önce dairelerin üstüne bu dökülür, sonra da geri kalanı dökülür

Alıntı Yaparak Cevapla

Bugün Ne Pişirsek

Eski 09-05-2012   #5
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Bugün Ne Pişirsek



13 Ekim 2007 Cumartesi

PÜRELİ KEBAP

MALZEME:

Koyun eti (kuşbaşı) 1 kg

Sarımsak 5-6 diş

Domates salçası 1 yemek kaşığı

Yenibahar 2 çay kaşığı

Kimyon 2 çay kaşığı

Margarin 1 yemek kaşığı

Su (sıcak) 1-2 bardak

Patates 4-5 adet

Tereyağı 2 yemek kaşığı

Süt 3/4 su bardağı

Tuz Karabiber

YAPILIŞI:

1 Koyun etini 1 kaşık yağla üzeri kapalı olarak ateşe koyun Suyunu çekince ince doğranmış sarmısağı, çeşitli baharatı, tuz ve salçayı katın 1-2 bardak sıcak su ekleyin Kısık ateş üzerinde etler yumuşayana dek pişirin 2 Eti, hafif suyu varken indirip servis tabağına boşaltın Yanına patates püresi koyarak servis yapın Püresi: Patatesleri haşlayıp püre haline getirin Yağ, süt ve biraz tuz katıp ateş üzerinde bir tahta kaşıkla karıştırarak bir iki dakika pişirin

DOMATESLİ PİLAV

MALZEME:

Pirinç 2 su bardağı

Margarin 1 çorba kaşığı

Domates (büyük boy) 1 adet

Tuz 1 tatlı kaşığı

YAPILIŞI:

Tencereye margarin ve domatesi ilave edin, domates suyunu çekene kadar kavurun Pirinci ilave edip, kavurmadan 3 su bardağı suyu ve tuzunu ekleyin, kısık ateşte pişirin 30 dakika pilavınızı demlendirin Sıcak olarak servis yapın

MEVSİM SALATA

MALZEME:

Kıvırcık marul 4 adet 240 gram

14 Havuç 240 gram 14

KLahana 240 gram 14

Domates 120 gram 7

Hıyar 60 gram 4

Maydanoz 030 adet 002

Limon 60 gram 4

SYağ 60 gram 4

Tuz 6 gram 0

Sirke 15 gram 1

YAPILIŞI:

Kıvırcık temizlenir ve yıkanır Kırmızı lahana ince piyaz doğranır Suyla ovulup yıkanır Maydanoz yıkanıp kıyılır Hepsi karıştırılır Limon sirke sıvı yağ tuz ile sos yapılır Üzerine dökülerek servis yapılır

PROFİTEROL

MALZEME:

Su 250 gr

Margarin 125 gr

Un 350 gr

Yumurta 11 adet

Toz şeker 375 gr

Süt 1,5 kg

Kakao 50 gr

Krem şanti 250 gr

Pudra şekeri 50 gr

YAPILIŞI:

Yağı bir tencerede eritip, bir fiske tuz ve su ilave ederek kaynatınız Su kaynayınca unu ekleyiniz Hafif ateşte karıştırarak 10 dakika pişiriniz Ateşten indirip içine teker teker 7 yumurtayı kırarak karıştırınız Ucu hunili bir torbaya koyup, yağlı kağıt serilmiş bir tepsiye, iki cm aralıklarla ceviz büyüklüğünde topaklar sıkınız Yüksek hararetli fırında pişiriniz Soğutulan topakları alt kısmından kesiniz İçlerine krema doldurunuz Servis tabağına kule gibi diziniz Üzerine kakaolu sıcak krem şantiyi pudra şekeriyle koyulaştırılıp, profiterolün üstünü süsleyiniz Kremanın Yapılışı : Bir tencereye 4 yumurtayı, 150 gr unu, 375 gr toz şekeri, krem şanti ve bir paket vanilyayı koyarak, içine azar azar 1250 gr süt ilave edip karistiriniz Orta hararetli ates üzerinde 10 dakika kaynatarak pisiriniz Bu kremanin 3/4'ü profiterolün içine doldurulur Geri kalanına kakao, pudra şekeri ve 250 gr süt ilave edilerek, bir taşım kaynatıp sıcak olarak profiterolün üstüne dökülür

Alıntı Yaparak Cevapla

Bugün Ne Pişirsek

Eski 09-05-2012   #6
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Bugün Ne Pişirsek




14 Ekim 2007 Pazar

DOMATES ÇORBASI

MALZEME:

Domates 5 adet

Yağ 1 kaşık

Domates salçası 1 kaşık

Et suyu (ya da tavuk suyu) 8 bardak

Un 2 kaşık

YAPILIŞI:

Domateslerin kabuklarını çıkartarak rendeleyin Bir tencerede yağı eritin, unu katarak yağda sarartın Üzerine domates salçasını ve domatesleri katarak iyice öldürün Yavaş yavaş et suyunu ilave edin, tuzunu da ekleyerek 10 dakika kaynatın Servis yaparken üzerini kaşar rendesi veya maydanoz ile süsleyin

KARNABAHAR GRATEN

MALZEME:

Karnabahar 1 adet

Süt 1,5 su bardağı

Tereyağı 3 yemek kaşığı

Un 3 çorba kaşığı

Kaşar peyniri (rendelenmiş) 4-5 çorba kaşığı

Beyaz biber

Tuz

YAPILIŞI:

Karnabaharları çiçek çiçek ayırarak az tuzlu suda haşlayın ve süzün Bir kapta tereyağını eritip unu pembeleşinceye kadar kavurun Sütü ilave ederek koyu muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin Ilınınca yumurtaları kırın Tuz, beyaz, biber ve rendelenmiş kaşarı da ilave ederek iyice karıştırın Fırın kabına beşamel sosun yarısını yayarak üzerine karnabaharları yerleştirin Kalan sosu üzerine gezdirin Kaşar rendesi serpin Servis yapmadan evvel 20 dk önce fırına vererek üzeri kızarıncaya kadar pişirin Sıcak servis yapın

SPAGHETTİ BODRUM

MALZEME:

Spaghetti makarana 7 kg 420 gram

Margarin 60 gram

Yeşil zeytin 30 gram

Mantar 60 gram

Krema 18 gram

Karabiber 120 gram

Kekik 120 gram Tuz 9 gram

YAPILIŞI:

Spagetti makarna haşlanır ve süzdürülür Mantar ve yeşil zeytin doğranır İnce kuşbaşı doğranmış kuru soğan ile mantar kavrulur Karabiber, limon ve tuz ilave edilir Yeşil zeytinde konularak bir taşım kaynatılır Kremayı da ilave ettikten sonra servis esnasında spagettinin üzerine bir kaşık konularak servis yapılır

MEYVELİ PUDİNG

MALZEME:

Süt 600 gram

Şeker 120 gram

Meyveli puding 12 pk 60 gram

YAPILIŞI:

Sütü ocakta kaynatın şekeri ilave edin kaynadıktan sonra nişasta ile bağlayın Bağladıktan sonra meyveleri ilave edip ocaktan alın daha sonra porsiyonlayıp soğutarak servise hazırlayın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.