![]() |
Bugün Ne Pişirsek |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Bugün Ne Pişirsek29 Eylül 2007 ŞEHRİYELİ GÜVEÇ MALZEME: Koyun eti 750 gr ![]() Arpa şehriye 1/2 paket Domates 3 adet Soğan 2 adet Margarin 2 yemek kaşığı Karabiber 1 tatlı kaşığı Tuz YAPILIŞI: 1 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ********************* VEZİR PARMAĞI MALZEME: Un 2 su bardağı Toz şeker 5,5 su bardağı Su 5,5 su bardağı Margarin 1/2 çorba kaşığı Yumurta 2 adet Sıvı yağ 2 su bardağı Tuz 1/2 çorba kaşığı Limon suyu 1/4 adet YAPILIŞI: Bir tencerenin içinde kaynattığınız 1,5 suya margarini ekleyin ve ateşi kısın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() *********************** DOMATES SOSLU SPAGETTİ (NAPOLİTEN SOS) MALZEME: Spagetti 1 paket Sıvı Sana 2 yemek kaşığı Domates (doğranmış) 4 adet Tuz 2-3 adet Sarımsak 2 - 3 diş Karabiber 1 kase Kesme şeker 1 adet YAPILIŞI: Spagettiyi 8 dakika tuzlu ve yağlı suda haşlayıp, süzünüz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ************** HAVUÇ ÇORBASI MALZEME: Büyük Havuç 2-3 adet Yumurta 2 adet Su (veya et suyu) 6 bardak Maydonoz Yarım demet Margarin 2 çorba kaşığı Yeşil biber 3 adet Patates nişastası 1 kahve fincanı Tuz YAPILIŞI: Havuçların üzerlerini iyice kazıyıp yıkadıktan sonra küçük küpler halinde doğrayın ve havuçları iyice yumuşayana kadar haşlayın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Afiyet Olsun |
![]() |
![]() |
![]() |
Bugün Ne Pişirsek |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Bugün Ne Pişirsek5 Ekim 2007 Cuma TAVUK ŞİNİTSEL - PÜRELİ MALZEME: Tavuk eti (ince dövülmüş) 500 gr ![]() Kaşar rendesi 1 fincan Un 1 kaşık Galeta unu 2 bardak Yumurta 1 adet Karabiber 1 çay kaşığı Zeytinyağı 3 kaşık Margarin 3 kaşık Tereyağı 1 kaşık Limon 1 adet Patates Süt YAPILIŞI: Etlerin üzerine biraz tuz sürülüp bir kenara ayrılır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() FISTIKLI PİLAV MALZEME: Tereyağı 2 Çorba kaşığı Pirinç 2 Su bardağı Dolmalık fıstık 3 Çorba kaşığı Kuş üzümü 3 Çorba kaşığı AtepFıstığı 2 Çorba kaşığı Su (sıcak) 4 Su bardağı Soğan 1 Adet Tavuksuyu Tableti 1 Adet Maydanoz Yarım demet Yenibahar 1 Çay kaşığı Karabiber 1 Çay kaşığı Kırmızı pulbiber 1 Çay kaşığı Tuz YAPILIŞI: Tencereye tereyağını alıp, eritin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() EZOGELİN ÇORBASI MALZEME: Kırmızı mercimek 1 çay fincanı İnce bulgur 1 çay fincanı Soğan 1 adet Tereyağı 2 çorba kaşığı Domates salçası 2 çorba kaşığı Acı biber salçası 1/2 çay kaşığı Su 6-7 su bardağı Toz kırmızı biber 2 çay kaşığı Nane 2 çay kaşığı Tuz YAPILIŞI: 1 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() TULUMBA TATLISI MALZEME: Un 2,5 su bardağı İrmik (ince) 1 çorba kaşığı Nişasta 1 çorba kaşığı Yumurta 5 adet Margarin 100 gr ![]() Şeker 3 su bardağı Ayçiçek yağı 2 su bardağı Limon suyu 1/4 adet YAPILIŞI: 1 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Bugün Ne Pişirsek |
![]() |
![]() |
#3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Bugün Ne Pişirsek6 Ekim 2007 ETLİ TÜRLÜ MALZEME: Soğan (büyük boy) 1 adet Kuşbaşi et 250 gram Margarin 3 yemek kaşığı Salça 1 ![]() Tuz 2 tatlı kaşığı Kara biber 1/2 tatlı kaşığı Su (sıcak) 3 ![]() Pırasa (büyük boy) 2 adet Havuç (orta boy) 3 adet Patates (orta boy) 5 adet Kereviz (küçük boy) 1 adet YAPILIŞI: Sebzeleri yıka ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() PATATES SALATASI MALZEME: Patates 1 kg ![]() Yumurta 3 adet Yoğurt 1/2 su bardağı Hardal 2 çorba kaşığı Yeşil soğan 1 su bardağı Yeşil biber 1 adet Zeytinyağı 1/2 su bardağı Mayonez 1/2 su bardağı Hıyar turşusu 1/2 su bardağı Karabiber Sirke 3 çorba kaşığı Maydanoz Tuz YAPILIŞI: Patatesleri kabuklarıyla beraber iyice yıkadıktan sonra haşlanmış yumurtalarla beraber bir tencerede haşlayın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() DOMATESLİ MAKARNA MALZEME: Makarna (çubuk) 400 Gr Sarmısak 4 Diş Defne yaprağı 1 Adet Tereyağı 3 Çorba kaşığı Domates 3 Adet Domates salçası 2 Çorba kaşığı Un 1 Tatlı kaşığı YAPILIŞI: Domatesleri rendeleyin ve sarmısakları ezin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() KARIŞIK KOMPOSTO MALZEME: Mevsim meyvesi 1/2 kg ![]() Tozşeker 1,5 su bardağı Su 5 su bardağı Karanfil YAPILIŞI: Mevsim meyvelerini ayrı ayrı kaplara küçük küçük doğrayın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Bugün Ne Pişirsek |
![]() |
![]() |
#4 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Bugün Ne Pişirsek09 Ekim Salı 2007 ETLİ KURU FASULYE MALZEME: Kuru fasulye 2 su bardağı Soğan 1 adet Kemikli parça et 300 gr ![]() Margarin 4 yemek kaşığı Domates salçası 2 yemek kaşığı Domates 1 adet Sarımsak 4 diş Kırmızı küçük sivri biber 2 adet Tuz YAPILIŞI: 1 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() TEL ŞEHRİYELİ PİLAV MALZEME: Tel şehriyesi 1 kahve fincanı Tereyağı 4 çorba kaşığı Su 3 Su Bardağı Pirinç 2 bardak Tuz YAPILIŞI: Pirinçleri ayıklayın, bir tencereye piriçlerin üzerini örtecek miktada, sıcak ancak kaynar olmayan su koyun ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kuru Fasulye Pilav yanına bir Karışık Turşu iyi gider SUPANGLE MALZEME: Yumurta 10 adet Un 275 gr ![]() Vanilya 2 paket Limon kabuğu (rendesi) 1 adet Yağlı kağıt 1 adet Yeşil Fıstık 50 gr ![]() Pudra şekeri 150 gr ![]() ![]() Toz şeker 450 gr ![]() ![]() İncir şekerlemesi Portakal şekerlemesi YAPILIŞI: Altı adet yumurta sarısına pudra şekeri ilave edip, aynı yönde çırparak boza kıvamına getiriniz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Bugün Ne Pişirsek |
![]() |
![]() |
#5 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Bugün Ne Pişirsek13 Ekim 2007 Cumartesi PÜRELİ KEBAP MALZEME: Koyun eti (kuşbaşı) 1 kg ![]() Sarımsak 5-6 diş Domates salçası 1 yemek kaşığı Yenibahar 2 çay kaşığı Kimyon 2 çay kaşığı Margarin 1 yemek kaşığı Su (sıcak) 1-2 bardak Patates 4-5 adet Tereyağı 2 yemek kaşığı Süt 3/4 su bardağı Tuz Karabiber YAPILIŞI: 1 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() DOMATESLİ PİLAV MALZEME: Pirinç 2 su bardağı Margarin 1 çorba kaşığı Domates (büyük boy) 1 adet Tuz 1 tatlı kaşığı YAPILIŞI: Tencereye margarin ve domatesi ilave edin, domates suyunu çekene kadar kavurun ![]() ![]() ![]() ![]() MEVSİM SALATA MALZEME: Kıvırcık marul 4 adet 240 gram 14 Havuç 240 gram 14 K ![]() Domates 120 gram 7 Hıyar 60 gram 4 Maydanoz 0 ![]() ![]() Limon 60 gram 4 S ![]() Tuz 6 gram 0 Sirke 15 gram 1 YAPILIŞI: Kıvırcık temizlenir ve yıkanır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() PROFİTEROL MALZEME: Su 250 gr ![]() Margarin 125 gr ![]() Un 350 gr ![]() Yumurta 11 adet Toz şeker 375 gr ![]() Süt 1,5 kg ![]() Kakao 50 gr ![]() Krem şanti 250 gr ![]() Pudra şekeri 50 gr ![]() YAPILIŞI: Yağı bir tencerede eritip, bir fiske tuz ve su ilave ederek kaynatınız ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Bugün Ne Pişirsek |
![]() |
![]() |
#6 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Bugün Ne Pişirsek14 Ekim 2007 Pazar DOMATES ÇORBASI MALZEME: Domates 5 adet Yağ 1 kaşık Domates salçası 1 kaşık Et suyu (ya da tavuk suyu) 8 bardak Un 2 kaşık YAPILIŞI: Domateslerin kabuklarını çıkartarak rendeleyin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() KARNABAHAR GRATEN MALZEME: Karnabahar 1 adet Süt 1,5 su bardağı Tereyağı 3 yemek kaşığı Un 3 çorba kaşığı Kaşar peyniri (rendelenmiş) 4-5 çorba kaşığı Beyaz biber Tuz YAPILIŞI: Karnabaharları çiçek çiçek ayırarak az tuzlu suda haşlayın ve süzün ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() SPAGHETTİ BODRUM MALZEME: Spaghetti makarana 7 kg 420 gram Margarin 60 gram Yeşil zeytin 30 gram Mantar 60 gram Krema 18 gram Karabiber 1 ![]() Kekik 1 ![]() YAPILIŞI: Spagetti makarna haşlanır ve süzdürülür ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() MEYVELİ PUDİNG MALZEME: Süt 600 gram Şeker 120 gram Meyveli puding 12 pk 60 gram YAPILIŞI: Sütü ocakta kaynatın şekeri ilave edin kaynadıktan sonra nişasta ile bağlayın ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|