Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
çilekli, irmikli, muhallebi

Çilekli, İrmikli Muhallebi

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Çilekli, İrmikli Muhallebi




MALZEMELER

1 su bardağı tozşeker

6 su bardağı süt

6 yemek kaşığı irmik

1 yemek kaşığı tereyağ

3 adet damla sakızı

Süslemek için:

2 yemek kaşığı şam fıstığı tozu

2 su bardağı çilek

HAZIRLANIŞI

Tencerede sütü kaynatın Tozşekeri küçük bir tavaya koyun Kahverengi olana kadar kavurup süte ilave edin Hızlı hızlı karıştırarak kaynatın Tereyağ, dövülmüş damla sakızı ve irmiği koyup karıştırın Koyu bir muhallebi kıvamı elde edin Pişen muhallebiyi mikserde 5 dakika çırpın Büyük çukur kaseyi mikserle kaplayın Muhallebiyi döküp buzdolabında 1 gece bekletin Servis yapacağınız tabağa ters çevirin Çilek ve dövülmüş şam fıstığıyla süsleyin

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.