![]() |
Beyinli Beykoz Kebabi (İstanbul) |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Beyinli Beykoz Kebabi (İstanbul)BEYİNLİ BEYKOZ KEBABI (İstanbul) 1 Fincan un 6 Çorba kaşığı çiçek yağı 750 Gram eti 4 Patlıcan 2 Orta boy 2 Buçuk bardak su 1 Çorba kaşığı sade yağ 1 Koyun beyni 2 Orta boy 1 Kaşık Tuz Patlıcanları uzunlamasına dörder halinde doğradıktan sonra bunların üzerine tuz serperek yarım saat dinlendirin ve bu süre sonunda sıkıp yağda yalnız bir tarafları pembeleşinceye kadar kızartın ![]() ![]() Öte yandan etin kemiğini çıkararak altı parçaya bölün ve bunu da da kızgın yağda karartmadan kızartın: Sonra tavaya iki baş centilmiş la birlikte, kabukları soyulmuş ve çekirdekleri çıkartılarak ufak ufak doğranmış leri koyup bunları tavayı sallayarak üç dakika kadar pişirin ![]() ![]() Tenceredeki li etlere sadeyağ, tuz ve ılık su koyarak iki saat kadar pişirin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() öte yanda zarı soyulmuş ve haşlanmış beyni altı eşit parçaya bölerek sarılı etlerin üzerine , bunların da üzerine dilimleri oturtun ve tepsiye etlerin pişirildiği salçayı dökerek, kapağını kapatıp yarım saat hafif ateşte pişirin ![]() |
![]() |
![]() |
|