![]() |
Çocukların Yapabileceği Tarifler |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Çocukların Yapabileceği TariflerAntepfıstıklı Kurabiye Malzemeler : 3 su bardağı un 1 paket kabartma tozu 1 yumurta 125g yumuşak margarin 1,5 çay bardağı toz şeker 1 paket vanilya 2 yemek kaşığı yoğurt iç malzemesi: 1 yemek kaşığı fındık ezmesi 1 yemek kaşığı ince öğütülmüş antepfıstığı Hazırlanışı : Yumurta, margarin, şeker ve şekerli vanilini iyice çırpın ![]() ![]() ![]() Hamuru alıp yoğurun ve 0,5 cm kalınlığında dört köşe olacak şekilde merdane ile açın ![]() ![]() Bunu hamura sürün,sürdükten sonra sıkıca sarıp rulo yapın ![]() ![]() ![]() ![]() Bulgurlu Hamburger Malzemeler : • 150 gr (3/4 su bardağı) • Bulgur (köftelik) • 500 gr yağsız ve sinirsiz dana kıyması • 2 diş sarmısak • Tuz, Karabiber • 1 çay kaşığı toz hardal • 1/2 demet maydonoz • 60 gr (4 çorba kaşığı) margarin • 5 adet hamburger ekmeği Garnitür İçin: • 5 orta boy domates • 100 gr (1 orta boy) soğan • Ketçap • Hardal • Acıbiber sosu (isteğe bağlı) • 5 adet orta boy kornişon turşu • 1/2 kıvırcık salatanın yaprakla Hazırlanışı : İlk olarak sarmısağı ve maydanozu ince kıyın; garnitür için ise domatesleri ve kornişon turşuyu dilimleyin; soğanı küçük küpler halinde kesin; kıvırcık salata yapraklarını yıkayıp kuruladıktan sonra doğrayın ![]() Bulguru küçük bir tencereye koyup, üzerini örtecek kadar kaynar su ilave edin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bu harcı 10 parçaya bölerek her birini ekmeklerin boyuna uygun bir yassı köfte haline getirin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Corn Flakes Tatlısı Malzemeler : 250 gr ![]() 2 yemek kaşığı bal 5 adet karamelli çikolata 1 avuç ceviz Hazır çikolata sosu Hazırlanışı : Çikolatalar tencerede eritilir ![]() ![]() ![]() ![]() Karışım bitinceye kadar bu işlem devam eder (soğumadan hızlıca yapılabilirse fincandan daha kolay çıkarılabilir) ![]() ![]() Çikolata Ve Fındıklı Fiyonklar Malzemeler : 250 gr Fiyonk Makarna veya arzu ettiğiniz başka bir çeşit 30 gr kabuğu soyulmuş badem 30 gr fındık 30 gr tereyağı 60 gr iri parçalar halinde sade (siyah) çikolata 30 gr esmer şeker Hazırlanışı : Fındıkları orta ateşte ızgara tavasına koyun ![]() ![]() ![]() Büyük bir tavaya tuzlu su koyarak kaynatın, fiyonk makarnaları yumuşayıncaya kadar pişirin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Çilek Soslu Profiterol Malzemeler : amur malzemesi • 1 çay bardağı margarin • 3 yumurta • 1 su bardağı un • 1 su bardağı su Krema için • 5 yumurta sarısı • 1 ![]() • 1 kahve fincanı un • 2 su bardağı süt • 1 su bardağı süt kreması • 1 portakal Üzeri için • 1 kahve fincanı çilek sosu Hazırlanışı : Margarin ve suyu derin bir tavaya alıp yağ eriyinceye kadar ısıtın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Hamuru derin bir kaseye alın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Portakalın kabuğunu rendeleyin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Hamur toplarını keskin bir bıçakla enine ikiye kesin ![]() ![]() ![]() Çizgili Kurabiye Malzemeler : 250 gr margarin 1 su bardağı pudra şekeri 1 yumurta 3 yemek kaşığı kakao 4 su bardağı un Hazırlanışı : Margarin ve şekeri çırpın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Malzemeler : • 4 adet kırmızı elma • 2 su bardağı toz şeker • 1 su bardağı su Hazırlanışı : Öncelikle elmalar yikanir ve kurulanir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Hazirladigimiz elmalari teker teker suruba batiralim ve fazlasini tencerenin kenarina siyiralim ![]() ![]() ![]() Elma Ve Şeftali Suyu Ve Püresi Malzemeler : 1 adet orta büyüklükte elma, şeftali Hazırlanışı : Meyveler yıkanır, kabukları soyulur ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Et Suyu Çorba Malzemeler : Tranç et: 500gr Havuç:1adet Kabak:1adet Patates:1adet Soğan:1adet Dereotu:1adet Maydonoz:1adet Kereviz:1adet Tereyağ:75gr Hazırlanışı : Etleri iyice yıkayıp 180c fırınlayalım 30 dk Sebzeleri iyice yıkayalım tarım ilaçları çocuklarda bağırsak enfeksiyonu yapar ![]() Tencereye yağı ekleyıp etleri kavurmaya başlayalım 25-30 dk kavuralım Ardından bütün sebzeleri ekleyip kavuralım dereotu,maydonoz dahil ![]() Suyu ekleyip kaynatalım etler pişene sebzeler parçalanıncaya kadar ![]() ![]() ![]() Fırında Mantarlı Püre Malzemeler : 100 gr orta yağlı kıyma 2 su bardağı mantar (incecik doğranmış) 1 adet kuru soğan (yemeklik doğranış) 1 çay kaşığı tuz, karabiber 2 yemek kaşığı zeytinyağı 6 adet orta boy haşlanmış patates (rendelenmiş) 1/2 su bardağı rendelenmiş taze kaşar peyniri 2 Adet yumurta 1 yemek kaşığı un Hazırlanışı : Öncelikle, kıymayı ve yağı tavada karıştırın ![]() ![]() ![]() Fırına girebilen cam tepsiye, kıymalı, mantarlı içi yayın ![]() ![]() ![]() Gazozlu Kek Malzemeler : • 1 şişe meyvalı gazoz • 5 Adet yumurta • 2 bardak şeker • 3 bardak un • Yarım paket vanilya • 1 limon kabuğu rendesi Hazırlanışı : Bir kek kalıbını margarinle yağlayın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Hindistan Cevizli Fındık Kurabiye Malzemeler : 250 gr margarin 3,5 su bardağı un 2 yumurta 6 yemek kaşığı pudra şekeri 1 paket kabartma tozu 1 kase hindistan cevizi Hazırlanışı : Oda sıcaklığında yumuşamış margarini geniş bir kaba alın ![]() ![]() Unu ilave edip hamuru yoğurun ![]() ![]() ![]() ![]() Kahvaltılık Tost Dilimleri Malzemeler : • 9 adet tost ekmeği • Yarım kangal sucuk • 2-3 adet büyük sosis veya 4-5 adet küçük sosis • 2 çorba kaşığı yoğurt • 3 Adet yumurta • 200 gr rendelenmiş kaşar peyniri • 1 tatlı kaşığı sıvıyağ • 2-3 dal maydanoz • Tuz,karabiber, kimyon, kırmzı pul biber Hazırlanışı : Genis bir kaba yumurtalar kirilir ve cirpilir yogurt eklenir (cirpmaya devam edilir) ![]() ![]() Hazirlamis oldugumuz karisima minik dogranmis sucuk ve sosileride ilave edip karistirilir ![]() ![]() ![]() Karidesli Mantar Dolması Malzemeler : 16 adet büyük mantar 32 adet karides 6 diş sarımsak 2 kaşık tereyağı 2 Adet domates 4 adet sivribiber 2 adet soğan ve kekik Hazırlanışı : Karidesler ayıklanıp 8 tanesi ayrılır, kalan 8 adeti üçe bölünür ![]() ![]() Hazırlanan bu malzeme mantarların içine doldurulur, üstüne beşemal sos dökülüp, kalan karidesler üzerine konup, fırında kızartılır ve servis yapılır ![]() Kavun Çorbası Malzemeler : 1 adet ufak kavun 2 bardak portakal suyu 2 çorba kaşığı limon suyu Bir miktar dogranmış kavun Hazırlanışı : Kavunun çekirdeklerini çıkartın ve soyun ![]() ![]() ![]() ![]() Mısır Gevrekli Kurabiye Malzemeler : • 3 su bardağı un • 250 gr margarin • 1 yumurta • 1 paket • Kabartma tozu • 1 su bardağı pudra şekeri • 1 su bardağı damla çikolata • 1 su bardağı • Mısır gevreği Hazırlanışı : Hamur yoğurma kabına un,oda sıcaklığında yumuşatılmış margarin, yumurta, kabartma tozu ve pudraşekeri ekleyip pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğurun ![]() ![]() Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizde yuvarlayın ve damla çikolatalı karışıma bulayıp yağlanmış fırın tepsisine dizin ![]() ![]() Patates Şampinyol Malzemeler : 8adet patates 1 kaşık tereyağ 4 çorba kaşığı gravyer peyniri Tuz Hazırlanışı : Patatesleri düz tencere koyun yarısına kadar su koyup fırınlayın ![]() Ara sıra tereyağı sürüp patateslere kızartın ![]() Üstlerine peniri serptikten sonra bir kaç dakika daha pişirin ![]() Pekmezli Ispanaklı Börek Malzemeler : 750 gr ıspanak 5 adet yufka 2 orta boy kuru soğan 2 orta boy patates 1,5 çorba kaşığı keçiboynuzu pekmezi 1 çorba kaşığı pul biber 1 tatlı kaşığı karabiber yarım paket margarin yarım çorba kaşığı salça Tuz üzeri için: 1 yumurta sarısı yarım çorba kaşığı keçiboynuzu pekmezi susam, çörek otu Hazırlanışı : Sıvı yağda soğanlar ince kıyılarak kavrulur içine çiğden rendelenmiş patates eklenerek kavrulmaya devam edilir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Yufkalar ortadan ikiye kesilerek eritilmiş margarinle her tarafı yağlanır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Renkli Omlet Malzemeler : 2 yumurta 1 çorba kaşığı tereyağı 1 yeşil biber 1 kırmızı biber 1 havuç Tuz Hazırlanışı : Bir kaba yumurtaları kırıp tuz ilave ederek çırpın ![]() ![]() ![]() Tereyağını tavada eritin Sebzeleri ilave edip hafifçe soteleyin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Renkli Şekerli Brownie Malzemeler : • 7 kahve fincanı eritilmiş tereyağı • 2 su bardağı tozşeker • 5 yumurta • 1 paket vanilya • 1 su bardağı kakao • 2 su bardağı un • 3 su bardağı ceviz • 1 çay kaşığı tuz • 2 paket kabartma tozu • Hazır çikolata sosu • Renkli granül şekerler Hazırlanışı : Tereyağı ve şekeri krema kıvamına gelip koyulaşana kadar çırpın ![]() ![]() Fırın tepsisini yağlı kağıtla kaplayın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Soğutulmuş Sebze Çorbası Malzemeler : 1/2 kg ![]() patates 4 pırasa 1 adet soğan 50 gr ![]() 6 bardak et suyu 1 bardak koyu krema 2 çorba kaşığı kıyılmış kırmızı soğan Bir tutam hindistancevizi unu Karabiber Tuz Hazırlanışı : Pırasanın koyu yeşil yapraklarını ayıklayın ![]() ![]() Yağı geniş ve yayvan bir kapta eritin ![]() Patatesi ve et suyunu da ilave ederek kaynatın ![]() ![]() Çorbayı iyice süzün veya blendırdan geçirin ve iyice soğutun ![]() Kremayı, kırmızı soğanı, hizdistancevizini karıştırın ![]() ![]() Sosisli Sandiviç Malzemeler : 6 tane hazır sandiviç ekmeği 6tane sosis 2 su bardağı su iki dolu dolu yemek kaşığı salca salatalık turşusu arzuya göre üzerine mayonez ketçap Hazırlanışı : Tavamızda iki bardak su ve iki kaşık salça özleştirilir 6adet sosisimiz bütün halinde 10 15 dakika haşlanır sandiviç ekmeklerinin arası salçalı su ile çok az ıslatıldıktan sonra haşlanan sosisler sıcak olarak sandiviçlerimizin arasına konur ince ince kestigimiz salatalık turşusu ve mayonez ketçap dökülerek servise sunulur ![]() Sosisli Volovan Malzemeler : • 12 yaprak milföy hamuru • 1 Adet yumurta • 100 gr kaşar peyniri İç Malzemeleri: • 5 adet sosis • 2 Adet domates • 2 adet sivri biber • 1 tatlı kaşığı salça • 1 çay kaşığı • Hardal • 1 çorba kaşığı sıvıyağ • Kekik, karabiber, tuz Hazırlanışı : Milföy hamurlarını su bardağı ile keserek 12 adet daire çıkarın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() İçini hazırlamak için sosisleri halka şeklinde doğrayın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Şeftali Kurabiye Malzemeler : 250 gr margarin 2 yumurta 1 su bardağı pudra şekeri 1 paket vanilya Aldığı kadar un (yaklaşık 4 su bardağı) 1 kase şokella 1 çay kaşığı kırmızı şeker boyası 1 kase toz şeker Hazırlanışı : Yumuşamış margarini, pudra şekeri, vanilya ve yumurtayı iyice karıştırın ![]() ![]() ![]() ![]() Bir kasede şeker boyasını suyla karıştırın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Tarçın Ve Şekerli Elma Kızartması Malzemeler : 1 çorba kaşığı tereyağı 2 yumurta 140 gr un 2 çorba kaşığı süt 1 çorba kaşığı yağ 800 gr elma 2 limon suyu 60 gr pudra şekeri 3 tatlı kaşığı tarçın 1 çorba kaşığı kanyak 2 çorba kaşığı şeker (100 gr) Tuz Hazırlanışı : Tereyağı yumuşaması için dışarıda bekletin ![]() ![]() ![]() Elmaları soyun ![]() ![]() ![]() Pudra şekerini 1 tatlı kaşığı tarçın ve kanyakla karıştırın ![]() ![]() ![]() Yumurta beyazlarını köpük halini alana dek çırpın ve hamurla karıştırın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Tavuk Kroket Malzemeler : 1 Adet tavuk göğsü 3 dilim bayat ekmek içi 1 adet soğan Yarım demet maydanoz 2-3 Adet yumurta 1 cay bardağı galeta unu 1 su bardağı sıvıyağ 4-5 Adet patates 3 Adet domates 1 Adet patlıcan 1 adet sivri biber Tuz, karabiber, yenibahar Hazırlanışı : Ön hazırlık olarak tavuk göğsünü haşlayın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ceviz iriliğinde parçalar koparıp, parmak uzunluğunda köfteler hazırlayın ![]() ![]() ![]() Tuz serpip karıştırın ![]() ![]() ![]() ![]() Ton Balığı Köftesi Malzemeler : • 1 kutu 300 gramlık ton balığı • 1 adet ufak soğan • 5 adet kepekli ekmek içi • 1 Adet yumurta • Yarım demet maydanoz • Bir buçuk su bardağı un • Kızartmak içinıvıyağ Hazırlanışı : Ton balığının yağını süzdürün ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Tonbalıklı Ve Sebzeli Makarna Malzemeler : 1 paket makarna 1 adet iri havuç 3-4 Adet domates 1 kutu ton balığı 1 kutu konserve mısır Mısırözü yağı Tuz, karabiber Hazırlanışı : Makarnayı haşlarken diğer tarafta rendelenmiş havucu tavada mısırözü yağıyla birlikte biraz kavurun ![]() ![]() Makarnayı haşlayıp,süzdükten sonra sosu ilave edin ![]() ![]() ![]() Üç Katlı Jöle Malzemeler : 2 paket vişneli jöle 10 adet sade bisküvi 3 kaşık katı yoğurt 1 çorba kaşığı toz şeker Hazırlanışı : Jöleyi paket üzerindeki tarife göre hazırlayın ![]() ![]() ![]() ![]() Aynı işlem tekrarlandıktan sonra kalan jöleyi ufalanmış bisküvi ile karıştırıp kalıba dökün ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Vanilyalı Waffle Malzemeler : • 6 çorba kaşığı tereyağı • 250 ml tam yağlı süt • 160 gr un • 3 paket vanilya • 4 yumurta • 3-4 adet sert elma • 2-3 çorba kaşığı limon suyu • 4 çorba kaşığı tozşeker • 4 çorba kaşığı • Elma suyu • 1 çorba kaşığı pudra şekeri • Ayrica: Waffle yapmak için ızgara Hazırlanışı : Bir tavada 3 çorba kaşığı tereyağını eritip süt, un, vanilya ve yumurtalarla karıştırın ![]() ![]() ![]() Waffle ızgaralarını yağlayın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Vanilyalı waffel' lara pudra şekeri serpin ve elmalarla birlikte servis yapın Vişneli Serin Pasta Malzemeler : 2 paket bebe bisküvisi 3 su bardağı süt 2 paket vailyalı puding 3,5 su bardağı vişne suyu yarım kg vişne Hazırlanışı : 1 paket bebe bisküvisini büyük bir tepsiye dizin,üzerine 3 bardak sütle pişirdiğiniz pudingi dökün ![]() kalan pudingi vişne suyu ile pişirip üzerine dökün ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|