![]() |
Mantarlı Dana Beyini |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Mantarlı Dana BeyiniMANTARLI DANA BEYİNİ Kullanılacak malzeme (4 kişi için): 1 beyni (400 gram kadar), 100 gram tereyağı, 200 gram taze , 1 diş sarmısak, 1 , 1 baş arpacık ı, 1 demet maydanoz, 1 çorba kaşığı salçası, 5 çorba kaşığı zeytinyağı, 1 fincan un, 1 fincan kurutulmuş ekmek tozu, 1 çorba kaşığı et suyu, yeteri kadar tuz ve kara ![]() Yapımı: Mantarların saplarındaki toprağa değen bölümleri kesip atın ![]() ![]() Bir tavaya 1 çorba kaşığı tereyağıyle 1 çorba kaşığı zeytinyağı (bitkisel bir başka yağ olursa daha iyi olur) ![]() ![]() Tavadakiler ısınınca sularını iyice süzeceğiniz ları tavaya atın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bir çorba kaşığı tereyağını bir başka tavaya ![]() ![]() ![]() Salçayı ateşten indirirken kalan yarım demet kıyılmış maydanozu katıp bir-iki defa karıştırın ![]() Soğumuş olan beyni yarımşar santim kalınlığında dilimlere kesin ![]() ![]() ![]() ![]() Kızaran dilimlerini kevgirle alıp yağları süzüldükten sonra sıcak bir yerde tutacağınız servis tabağının orta yerine düzenli bir biçimde yerleştirin ![]() |
![]() |
![]() |
|