![]() |
Rus Mutfağından Seçmeler |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Rus Mutfağından Seçmeler![]() BLİNY (Soslu Gözleme) Malzemeler: Sıcak su 3 çorba kaşığı Taze maya (Veya 2 silme çay kaşığı kuru maya) 15 gr ![]() Kara buğday unu 40 gr ![]() Un 11 çorba kaşığı (100 gr ![]() Ilık süt 1,5 bardak Yumurta sarısı 2 adet Tuz Şeker Yarım çay kaşığı Tereyağı (Erimiş) 100 gr ![]() Krema (ekşimik) 1 bardak Yumurta akı 2 adet Havyar, füme som balığı veya ringa balığı filetosu Yapılışı: Suyu küçük bir kaba koyun ve mayayı karıştırın ![]() ![]() Kara buğday ununun yarısı ile normal unu birbirine karıştırın ![]() Unun ortasında bir havuzcuk açın ve maya ile ılık sütün yarısını bu havuzcuğa dökün ![]() ![]() ![]() Sonra hamurun içine geriye kalan kara buğday ununu katın ve 2 saat dahadinlendirin ![]() Dinlendirdiğiniz hamurun içine yavaş yavaş sütü, yumurta sarısını, tuzu, şekeri, 1 çorba kaşığı erimiş tereyağını ve 1 çorba kaşığı kremayı karıştırın ![]() Yumurta akını katılaşıncaya kadar çırpın, sonra hamura karıştırın ![]() Hamurun yine üstünü örtün ve 30 dakika dinlendirin ![]() Tavayı erimiş yağla yağlayın ve kızdırın ![]() ![]() ![]() ![]() Tereyağı ile kremayı küçük bir kasede karıştırın ve gözlemeyle birlikte servis yapın ![]() Gözlemelerin üstünü havyar, füme som balığı veya ringa filetosu ile süsleyin ![]() Boeuf Strogonof Malzemeler: Dana eti 1 kg Kuru soğan 2 adet Dolmalık biber 2 adet Un 2 çorba kaşığı Domates 2 adet Yağ 3 çorba kaşığı Domates salçası 2 çorba kaşığı Et suyu 1/2 su bardağı Tuz ,Karabiber Yapılışı: Et ince dilimler halinde kesilir, 3 çorba kaşığı yağda suyunu çekinceye kadar kavrulur ![]() Ayrı bir tavada 1 çorba kaşığı yağda un kavrulur, et suyu eklenir, kaynatılır ![]() ![]() ![]() Tuz ve karabiber eklenir ![]() ![]() Ayrı bir kapta sırasıyla 1 çorba kaşığı yağda, soğan, dolma biberi kavurun, küçük doğranmış domatesi, salçayı ekleyin ![]() Piştikten sonra etin üzerine dökün ![]() ![]() Sicak servis yapin ![]() ![]() Borsch Malzemeler: Sığır eti (kuşbaşı) Yarim kg ![]() Tereyağı 1/4 bardak Havuç (dilinmiş) 3 adet Kereviz (kıyılmış) 1/2 bardak Soğan (kıyılmış) 4 adet Et suyu 2 kg ![]() Pancar (kıyılmış) 4 adet Patates (küp küp dogranmis) 3 adet Lahana (kıyılmış) 1 bardak Domates 2 bardak Defne yaprağı 1 adet Sarımsak (dövülmüş) 1 diş Tuz 2 çay kaşığı Kırmızı şarap (istenirse) 1/2 bardak Maydanoz 1-2 sap Şeker 1 çorba kaşığı Yoğurt (veya saaaana, her servis için) 1 çorba kaşığı Yapılışı: Büyük bir tencerede et, yağ ile kavrulur ![]() Havuç, kereviz, soğan katılarak kavurmaya devam edilir ![]() Pancar, lahana, domates, defne yaprağı, sarımsak, tuz, maydanoz, şeker ve şarap konarak hafif ateşte, en az bir saat pişirilir ![]() Patatesler katılır, 15 dakika daha pişirilir ![]() *Yazın soğuk, kışın sıcak olarak servis yapilir ![]() Proski Malzemeler: Hamuru için: 1 kg ![]() 400 gr ![]() 5 adet yumurta 7 adet kesme şeker büyüklüğünde yaş maya veya 1 yemek kaşığı toz maya 1 yemek kaşığı tuz Yarım yemek kaşığı toz biber 2 yemek kaşığı domates salçası Harcı için: 1 su bardağı rende beyaz peynir Yarım demet çok ince kıyılmış maydanoz Yapilisi: Derin bir kabın içine un konur ve oda sıcaklığında iyice yumuşamış margarin de eklenip, yumurtalar kırılır ![]() Yumurtaların üzerine de maya ve tuz eklenir ![]() Son olarak toz kırmızı biber ve salça da eklenip, iyice yoğurmaya başlanır ![]() Hamur; kulak memesi yumuşaklığına gelinceye ve iyice pürüzsüz bir kıvam alincaya değin yoğrulur ![]() ![]() ![]() Mayalanıp kabaran hamur greyfurt büyüklüğünde bezelere ayrılır ![]() Mutfak aaagahının üzeri hafifçe unlanarak hamur bezesi oklava ya da merdane yardımıyla yarım santim kalınlığında yufka gibi açılır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|