Kabakli Tart Yemek Tarifi |
09-05-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Kabakli Tart Yemek TarifiMalzemesi: 1 su bardağı+1 çorba kaşığı un 75 gram margarin veya tereyağ 1 adet yumurta Tuz, karabiber Üzerine: 2 adet yumurta 3 corba kaşığı krema 1 corba kaşığı süt 1 adet kucuk kabak 4 çorba kaşığı ezilmiş beyaz peynir Birkac dal dereotu Yapılışı: Un, küp küp kesilmiş margarin ,yumurta, tuz, ve karabiber karıştırılır Gerekirse biraz soğuk su ilave edilirElde edilen hamur şeffaf filme sarılarak buzdolabında yarım saat bekletilir Daha sonra dışarıya çıkararak, hafifçe yağlanmış küçük tart kalıplarına yerleştirilir a çatalla delikler açılır Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında 10-15 dakika pişirilirYumurta, krema, süt, rendelenmiş kabak, ezilmis beyaz peynir ve kıyılmış dereotunu karıştırılır Pişmiş tartların içini bu harçla doldurulur Tekrar fırına şurup, üzerleri altın sarısı renk alana dek pişirilir |
|